Lærerikt å være «flue på veggen»

– Dette har vært lærerikt, sier Morten Kroknes (18). Til daglig er han elev på VK II Elektro på Oscarsborg videregående skole. Onsdag var han «leder for en dag» sammen med daglig leder Jens Petter Opshaug i NB Engros i Narvik.

Publisert 28.09.2005 kl 17:27 Oppdatert 28.09.2005 kl 17:27

Tips en venn på e-post:


...
Morten Kroknes (18) har vært flue på veggen og fulgt daglig leder Jens Petter Opshaug i NB Engros en hel arbeidsdag. Her viser Opshaug den unge lederen produktene i butikken. Foto: Ann-Kristin Hanssen

Kroknes er daglig leder i ungdomsbedriften Oscars Elektroservice. Det er Ungt Entreprenørskap Nordland som har sørget for utplasseringen, og målet er å lære den unge lederen hvordan ting fungere i det virkelige livet.

Elevbedriften Morten Kroknes leder har ikke blitt registrert i Brønnøysund ennå, men han regner med at det skjer etter høstferien. De har kommet litt i gang, og har valgt ledelse. Forretningsideen er å reparere TV, video og elektrisk utstyr.

Onsdag fikk han oppleve en vanlig dag på jobb for Jens Petter Opshaug. Han har fått være med på noen møter og medarbeidersamtaler, og synes det har vært fint.

– Det er greit å få se hvordan møtene foregår. Jeg har også sett hvordan et organisasjonskart kan lages, forteller den unge bedriftslederen.

Han har mest vært flue på veggen, og opplegget har gitt mersmak. Kroknes kunne godt tenke seg å være utplassert flere ganger, og anbefaler dette til andre kommende unge bedriftsledere.

På forsiden nå


...

Hasle/Løren - Arctic Eagles

Ceder sendte Narvik i føringen med slagskudd etter halvspilt siste periode. Fortsatt stor spenning i Lørenhallen.

Fremover følger Hasle/Løren - Arctic Eagles live HER nå!

Stillingen: 4-5

...

AHK vant i Alta

Ankenes gjorde vondt verre for Bossekop.

...

- De vet prisen på alt, men ikke verdien av noe

- Selg heller Bergensbanen som et prøveprosjekt. Så får vi se hvordan det går, skriver sjefsredaktør Tone Angell Jensens i denne ukens ukeslutt.