Spekkhugger i fjæra

EVENES: En spekkhugger – trolig et hunndyr – endte sine dager i fjæra ved moloen i Evenesvika i går. Flere skuelystne hadde tatt turen for å se på det flere tonn tunge og prektige dyret.

Ragnar Bøifot E-post
Publisert 12.12.2005 kl 19:37 Oppdatert 12.12.2005 kl 19:37

Tips en venn på e-post:


PÅ LAND: En voksen spekkhuggerhunn havnet i går på land i Evenesvika. Flere skuelystne kom for å se på det prektige dyret.(Foto: Ragnar Bøifot)
PÅ LAND: En voksen spekkhuggerhunn havnet i går på land i Evenesvika. Flere skuelystne kom for å se på det prektige dyret.(Foto: Ragnar Bøifot) Foto: Ragnar B¯ifot

Fra hale til nese målte den voksne spekkhuggeren rundt seks meter. Ifølge spekkhuggerekspert Tiu Similä i Tysfjord kan det være flere årsaker til at spekkhuggeren havnet i fjæra.

Syk

– Jeg vil gjerne se på dyret og ta prøver, men spekkhuggeren vi fant i Ofoten for noen uker siden hadde vært syk lenge før den døde. magesekken var helt tom, forteller Similä.

Tiu Similä fikk i går se bilder av spekkhuggeren, og kunne med 90 prosent sikkerhet si hvilket individ det var.

Voksen

– Jeg er ikke hundre prosent sikker, men jeg tror dette er en hunne som heter NU8. Jeg har bilder av henne fra 1992, og allerede da var hun et voksent dyr, sier Similä.

Hva som vil skje med spekkhuggeren visste verken avdelingsleder Øyvind Ræder, som er den kommunale forurensningsmyndigheten, eller viltnemdas leder Viggo Berg i går. Ett av alternativene er å slepe dyret til dypt vann for så å senke det.

På forsiden nå


...

«Dagens unge er fantastiske dyktige på alt av digitale flater, men er økonomisk rotete»

Økonomiekspert Victor Vang jobber med unge og økonomi og ser at foreldre bare fyller opp podens bankkort – uten krav om snømåking, støvsuging og rydding.

Les mer her

...

Forsvaret anbefaler personell å ikke bruke uniform

PST mener militært personell kan være mulig terrormål. Nå anbefaler forsvaret sitt militære personell å droppe uniformen.

82-åring sovnet ved rattet

Tips oss: TLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005

Kjørte av veien og inn i bygning. Så ville han ikke oppgi navn og adresse.

Det ble dyrt.