...

Dobler Foldvik-markedet

Feirer 25 år og satser på å doble festivalområdet på Foldvikmarkedet.

Ann-Kristin Hanssen E-post
Publisert 18.06.2013 kl 21:00 Oppdatert 19.06.2013 kl 07:47

Tips en venn på e-post:


Foldvikmarkedet i bilder

Se alle bildene fra Foldvikmarkedet i Gratangen

Foldvikmarkedet i bilder

Foldvikmarkedet 2011

Mellom 5000 og 6000 mennesker var innom Foldvikmarkedet i helga.

Se bildene her

Årets marked skjer helgen 16.–18. august i Foldvik. I årevis har dette vært ett av de største kystkulturarrangementene i Nord-Norge.

Største noensinne

I år feirer Foldvikmarkedet 25 år, og planlegger det største markedet noensinne.

– Målet er å styrke stemningen gamle og unge kystkulturentusiaster elsker å være en del av, sier Terje Flaaten-Stokkan, direktør ved Nordnorsk Fartøyvernsenter og båtmuseum.

Helt konkret så blir markedsområdet utvidet til også å omfatte hele kaianlegget i Foldvik. Det gir et dobbelt så stort omfang som tidligere.

Boder og håndverkere

Det blir mellom 80-100 salgsboder og et 20-talls håndverkere fra Norge og Sverige kommer for å vise frem sine kunster innen smie, sløyd, glassarbeid, skinnarbeid, reipslaging, ullarbeid og mye mer. Arrangørene ønsker å skape en god møteplass for ung og gammel.

– På markedet lever historie og kultur gjennom mat, stemning, demonstrasjoner av gammelt håndverk, båter, konkurranser, underholdning, musikk og aktiviteter for alle alderstrinn, sier han.

Skjer noe hele helga

Også i år blir det underholdning og konserter fra utescenen. Det er plass til cirka 1.000 personer i det naturlige amfiet. Årets hovedartist er trubadur og gitarhelt, Jonas Fjell. Han spiller på utescenen lørdag. Det blir dans på kvelden i Stornaustet og Nessebrygga både fredag og lørdag.

På scenen står blant annet Norwegian Beatles og Norwegian Creedence.

Gratangen kystlag har i år valgt å satse på underholdning og aktiviteter for hele familien. Det blir hvalbåtturer, Elias-båtene kommer, det blir sjørøvertokt, diskotek og underholdning med Kai Kiil. For å nevne noe. Barn og unge får også gratis grillet sjømat.

Det vil også værer musikere på markedsområdet hele helgen.

VM og markedsmarsj

Verdensmesterskapet i Kausekasting går også av stabelen denne helgen. Nytt i år er en egen klasse for barn under 12 år. De får bruke lettere kauser, og barna får dermed mulighet til å delta i verdensmesterskapet. Også i år blir det markedsmarsj fra Grovfjord i Skånland, over fjellet og ned til Foldvik. Marsjen ender opp inne på markedsområdet.

På forsiden nå


...

Ble utestengt - nå er bloggen hennes en av landets mest leste

"Jeg har skjerpet meg. Det begynte med at jeg hadde en konkurranse som het "Cock of the week", som var ganske drøyt."

...

Fergen er på verksted

Skal du over Tysfjorden de neste ukene?