...
Hekla Stålstrenga spiller i Lokstall 1 fredag 21. mars. Foto: Brynjar Erdahl

Nye artister til VU 2014

Vinterfestuka satser ungt og nordnorsk.

Jan Erik Teigen E-post
Publisert 06.12.2013 kl 13:58 Oppdatert 06.12.2013 kl 13:59

Tips en venn på e-post:


...
Moddi spiller i Lokstall 1 torsdag 18. mars. Foto: Øyvind Andreassen

De nordnorske artistene Hekla Stålstrenga og Moddi er klar for Vinterfestuka 2014. Dermed er tre artister klar for scenen i Lokstall 1. Turboneger ble signert i forrige uke.

Tilbake på stor scene

Moddi spiller i Lokstall 1 torsdag 18. mars. Det er ikke første gang den unge og særpregede artisten fra Senja gjester Narvik og Vinterfestuka. Men sist han spilte her skjedde det på en intimkonsert i Ungdommens hus. 18. mars får han anledning til å boltre seg på en stor scene i et lokale som burde passe musikken hans utmerket.

Har gitt folkemusikken et løft

Hekla Stålstrenga spiller i Lokstall 1 fredag 21. mars. Kunstnerisk er det ingen tvil om at gruppa har bidratt sterkt til å gi folkemusikken et betydelig løft. Få andre norske band spiller folkemusikkinspirert musikk som egner seg likegodt til fest for 6.000 publikummere som til den intime kveldskonserten.

Nyter stor respekt

Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass), og Ole-Jakob Larsen (trommer). Samtlige medlemmer er profesjonelle og høyt profilerte musikere som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innenfor sin sjanger. Et synlig bevis på det siste er at Anne Nymo Trulsen nylig ble tildelt Coops kulturpris for 2013.

På forsiden nå


...

Har trent seg
tilbake på føttene

I sommer ramlet 80 år gamle Jorun Leirvik i sitt eget hjem. Nå er hun oppe og går etter å ha fått opptrening.

...

Vil at flere skal bo hjemme lenger

Prosjektteamet til Narvik kommune ønsker seg flere deltagere.

Se bildene fra moteshowet

Alle foto: Lone Martinsen