– Vi har nådd målet om 1.000 sommerjobber, skriver NHO Nordland i en pressemelding.

Kampanjen har handlet om å synliggjøre mulighetene i nord for hele Norge. Nå er 1.349 sommerjobber klare for å ta imot folk med ulik bakgrunn og utdanning.

– Det er en gladnyhet for folk og fe, i by og bygd. Spesielt de som nå er på let etter nye eventyr til sommeren.

Etterlyst et åpent arbeidsmarked

— Målet var - som navnet avslører - å samle 1.000 jobber. Men vi stopper selvsagt ikke der. De unge i Nord-Norge har etterlyst et mer åpent arbeidsmarked, og det krever et utstrakt samarbeid, sier regionsjef Terje Edelsteen Moen i Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.

– Det er utrolig flott at så mange arbeidsgivere er med, og om flere vil bruke plattformen når de lyser ut sommerjobbene er det selvsagt åpent for det.

NHO opplyser om at de går inn i andre fase med arbeidet. Der skal de utlyse alle mulighetene i nord for hele Norge. De skal lage nettverksarenaer for arbeidstakere som finner en sommerjobb de liker.

Kampanjen går frem til midten av juni. 1000jobber-kampanjen er et samarbeid ledet av Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge, LO og NHO.

Målet med kampanjen er å vise alle mulighetene i nord, og tilby et ny type opplevelse rundt det å ta sommerjobb. Det skal være mer enn bare en jobb.

Her er det ledige jobber

I Nordland er det 430 ledige sommerjobber. I Narvik er det 32.

Nordland: 430

Bodø: 105

Fauske: 90

Lofoten: 130

Narvik: 32

Vesterålen: 71

Helgeland: 259

Troms: 348

Harstad: 31

Midt-Troms: 96

Tromsø: 160

Nord-Troms: 61

Finnmark: 312

Øst Finnmark: 48

Midt Finnmark: 73

Vest Finnmark: 191