Gå til sidens hovedinnhold

17.mai + korps = sant?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen har prøvd det; Å gå i tog 17.mai uten korps. Det blir liksom ikke helt det samme med isbilen foran, eller musikk over et høgtaleranlegg på idrettsparken.

En klok mann med hjerte for musikkorps sier at dagens kulturskole i Narvik er styrt nedleggelse av skolekorpsene.

For 4 år siden gav ungene i Narvik skolekorps oss foreldre og styre et klart mandat. Visjonen de lagde var «STØRST OG BEST». De vil sitte sammen med flere på sitt instrument å spille. De vil være en del av et stort korps, og de vil bli gode. Man skal ikke undervurdere barn. De vet når det høres bra ut. Når konserten de spiller er godt spilt.

Så vi jobber på! Prøver å oppmuntre ungene til å være med i korpset til de er ferdig på videregående skole. Mange har spilt i skolekorpset i 8-10år, og gått i kulturskolen med fantastiske lærere like lenge. Er de da gode på sitt instrument og samspill? Utvilsomt!

Og vi rekrutterer! Årets Aspirantfabrikk gav oss en flott gjeng med nye håpefulle ivrige musikere og drillere. Både unger og foreldre er allerede i godt i gang.

Vil de få samme muligheten til opplæring i kulturskolen som ungdommene som takker for seg denne våren?

Narvik kulturskole har ikke plass til vårens nye aspiranter. Denne beskjeden kom etter at vårt behov for kulturskoleplasser ble meldt inn nå på våren. Fullt!

Så hva skjer nå Narvik?

Vi er stolte av Narvik skolekorps. Vi er snart størst og best. Målet må være at vi fortsatt er det om noen år. La oss håpe at den kloke mannen med hjerte for musikkorps tar feil. La oss håpe at Narvik vil ha korps i fremtiden også. At alle får plass i kulturskolen og får oppleve å bli gode musikere som Narvik kan være stolte av. Husk at skolekorpsene er de som leverer til de voksnes rekker. Og der tynnes det ut.

God 17.mai!

Inger Dalheim

Narvik skolekorps, leder

Kommentarer til denne saken