– Viktig å være medmenneske

En god sak: Jure Kokosin og medelevene hans synes det er viktig å kunne bidra til en god sak. Alle foto: Nathalie Gabrielsen

En god sak: Jure Kokosin og medelevene hans synes det er viktig å kunne bidra til en god sak. Alle foto: Nathalie Gabrielsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var ikke mangel på folk i menighetslokalet til den katolske kirken 17. mai.

DEL

Reidun Pettersen fra Ankenes var en av mange som har tatt turen innom kafeen, og hun synes det var veldig bra at kaféinntektene går til jordskjelvofrene i Nepal.

– Det er viktig å tenke på medmenneskene våre, forklarer hun.

Fikk seg en overraskelse

Det er flere som deler samme syn som henne.

Filip Zych fra Polen og klassen hans var i Luleå på en studentkonferanse, da de bestemte seg for å ta en tur innom Narvik siden de allerede var så langt nord. Det de ikke visste når de dro hit, var at 17. mai sto for tur.

– Vi hadde ingen anelse om at det var nasjonaldag i dag, så vi ble nokså overrasket da vi innså det, forklarer han og ler.

Studenten sier at han synes det er kjempebra at dagen brukes på en god måte, og liker godt at pengene doneres til Nepal.

Mulighet til å møtes

Jure Kokosin, en besøkende på kafeen, kommer fra Slovenia.

– Jeg synes det er en flott kafé, den gir oss mulighet til å snakke med nye folk og bli kjent med andre.

– Det er også bra at pengene går til en god sak.

Videre sier han at det er viktig å få samlet inn penger til de som trenger det.

Opptatt av å hjelpe

Rawha Aregay og Dorota Kantorowicz-Bardzinska sto bak kafeen i den katolske kirken.


Grunnen til at de vil hjelpe Nepal, er på grunn av krisesituasjonen der.
Organisasjonen Caritas var til stede under jordskjelvet i Nepal. Og derfor tenkte Aregay og Kantorowicz-Bardzinska at de kunne benytte seg av 17. mai for å samle inn penger til Nepal.

– De trenger hjelp nå. De trenger mat, de trenger husly og redskaper for å dyrke egen mat, forklarer hun og sier at det er viktig å hjelpe med en gang.

Også i Narvik

Gunther Josef Jäger er soknepresten i kirken. Han forteller at det er viktig for ham å kunne hjelpe andre. Han viser blant annet til at de har mat og husly i kirken til de som skulle trenge det.

– Vi får inn mye vinterklær fra personer, og har et lager med mat vi har fått.

– Det ikke alle som tenker over det, men det finnes faktisk fattige mennesker i Narvik også, sier soknepresten og forklarer at det å hjelpe mennesker, om de befinner seg i Narvik eller Nepal, er viktig både for han og menigheten.

Artikkeltags