Jan finner stadig noe oppsiktsvekkende fra Andre verdenskrig

NYE FUNN: Jan P. Pettersen gransker hva som egentlig skjedde under andre verdenskrig i regionen. Og gjør stadig nye funn. Arkivfoto: Jan Erik Teigen

NYE FUNN: Jan P. Pettersen gransker hva som egentlig skjedde under andre verdenskrig i regionen. Og gjør stadig nye funn. Arkivfoto: Jan Erik Teigen

Artikkelen er over 2 år gammel

Holder nytt foredrag, med nye funn.

DEL

I fjor kom forfatteren Jan P. Pettersen med sin andre bok, «Kampen om historien». Den vakte nasjonal oppsikt ettersom det blant annet blir tatt opp hvordan Altabataljonen skjøt på andre norske soldater. Om lag et halvt år etter utgivelsen har forfatteren fått så mye respons og nye funn at han mandag kveld holder et foredrag i Narvik.

– Da skal jeg fortelle hva jeg kom fram til. Jeg utdyper deler av boken, sier Pettersen.

Han viser til at det er mange i og rundt Narvik som er interesserte i historier fra andre verdenskrig. Og historien, den er ikke ferdigskrevet.

– Mye er nytt i forhold til den etablerte historien, påpeker Pettersen.

Som er klar på at de store linjene er staket ut, men at det ennå er mye nytt å granske hvis man går dypere inn i materien. Og det har han altså gjort.

– For eksempel finnes det fire versjoner av hva som egentlig skjedde på Roasme, poengterer Pettersen.

Forfatteren har blant annet bakgrunn som offiser i Forsvaret. Betydningen av å ta vare på historien står han nært.

– Vi er de eneste som kan ta vare på historien. Hvis ikke vi selv gjør det er det ingen andre som gjør det, slår Pettersen fast.

Les også:

Artikkeltags