Iharstad: En jente på tre år er kommet bort fra sine foreldre i et utmarksomåde ved Trastadåsen, nært Borkenes, i Kvæfjord.

Operasjonsleder Beate Helberg ved Troms politidistrikt forteller at familien hadde vært ute på tur og plukket sopp, da foreldrene oppdaget at jenta var borte.

Jenta forsvant rundt klokken 12:00. Foreldrene oppdaget at jenta var borte etter få minutter, men etter å ha lett 20 minutters tid på egenhånd tok de kontakt med politiet.

Politiet har sendt ut hundepatrulje som er i gang med søk, og helikopter er rekvirert fra Tromsø.

Røde Kors, Norske redningshunder og Norsk folkehjelp bidrar alle i søket.

– Det er både myr og bekker og et ukontrollert miljø. Det gjør at vi fort oppskalerer for å finne henne raskt, sier Helberg.

Ber privatpersoner avvente

Området har variert terreng og består av flatmark såvel som bratte partier,

– Det er en viss hellning og et utpreget myrområde tett ved. Det er ikke veldig bratt, men det er heller ikke flatt der.

– Det er noen elver og bekker i området, men ikke i umiddelbar nærhet, sier Helberg.

Trastadåsen ligger rett nordvest for Borkenes. Leteområdet er ifølge Helberg på vestsiden av åsen, mellom den og Blomåsen.

Politiet har som kjent satt inn en rekke ressurser, og oppfordrer privatpersoner i området som ønsker å bidra inn i søket, med å avvente.

– Dersom noen ser en liten tre år gammel jente vandrende alene må de selvfølgelig melde fra. Men vi vil ikke oppfordre privatpersoner til å starte leteaksjon, sier Helberg til NRK.

Saken oppdateres.