35 personer sendt i karantene i Bodø

Det er nå om lag 35 personer som er sendt i karantene etter fire nye smitte-tilfeller av korona i Bodø i dag.

DEL

Avisa Nordland: – Flere av de som er i karantene har symptomer på covid-19 og er eller kommer til å bli testet, skriver smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune i en pressemelding.

For to av de smittede er det foreløpig ikke smitte-kilden avklart, og det er derfor smittevernoverlegen er nøye med å be folk om å holde karantenen. Alle personer med symptomer skal be om å bli testet.

– Og mens man venter på prøvesvar er det meget viktig å holde seg i karantene. Det er meldinger som tyder på at ikke alle følger vår klare råd, sier Hagen.

Les også:

Siden i mars er det 66 personer som er smittet av korona i Bodø, og den siste tida er tallene økende, både i Bodø kommune og mange andre steder i landet. Her kommer klare råd fra ordfører i Bodø, Ida Pinnerød;

– Det er viktig å være årvåkne akkurat nå, så er det viktig å holde avstand, vaske hender, og dersom man føler seg dårlig må man være heime . Klarer vi dette unngår vi store utbrudd av smitte, sier ordføreren.

Tidligere fredag meldte Bodø kommune at det var registrert fire nye smittetilfeller i Bodø. To av disse er relatert til arbeidsinnvandring, mens situasjonen for de to andre var uavklart.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken