Gå til sidens hovedinnhold

35 prosent flere tas for ruskjøring, ifølge UP: – Vi er blitt flinkere

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere tas for å kjøre i ruspåvirket tilstand i 2019.

Tallene for Utrykningspolitiets kontrollaktivitet for det første halvåret i 2019 er klare. Ifølge UP er det ikke store endringer i tallene for Nordland, troms og Finnmark, med unntak av ruskjøring. Det skriver distriktsleder Geir Marthinsen i Utrykningspolitiet i Tromsø en pressemelding.

– Økt med 35 prosent

Så langt i år har ruskjøring i Nord-Norge økt med 35 prosent.

– Vi er ganske sikker på at økningen skyldes at vi er blitt flinkere til å avsløre rusførere, og spesielt de som er påvirket av annen rus enn alkohol, skriver Marthinsen i pressemeldingen.

Ifølge UP tas en tredjedel for å kjøre i alkoholpåvirket tilstand og to tredjedeler for å være påvirket annen rus/kombinasjonsrus.

Nedgang i fartsovertredelser

Derimot er det en nedgang i å kjøre for fort siden 2018, som var et rekordhøyt år for fartsovertredelser.

Tallene gjelder for Utrykningspolitiet, og ikke for lokalt politi, ifølge Marthinsen.

– Målet med vår kontrollaktivitet er å bidra til færre ulykker med hardt skadde og drepte, og da vet vi at det å få ned hastigheten og få bort ruskjøringen vil gi et betydelig bidrag. Imidlertid må vi ikke glemme at uoppmerksomhet er en betydelig utfordring i trafikken, og uoppmerksomhet hos fører av motorkjøretøy er en medvirkende årsak til hver tredje dødsulykke i trafikken, skriver Marthinsen.

Kommentarer til denne saken