Gå til sidens hovedinnhold

45 lærlinger i full sving med TV-kjendis og lokal kokk

Artikkelen er over 1 år gammel

Blomsterdekorering, filetering av laks og matlaging var noe som sto på lista over hva lærlingene ved Restaurant og matfag fikk øve seg på i forrige uke.

Siden 2011 har Opplæringskontoret for Restaurant og matfag hatt en tradisjon hvor lærlingene i medlemsbedriftene til Opplæringskontoret har kommet til Narvik for å bli kurset i forskjellige tema innenfor fagene.

– Formålet med kursene er å høyne kompetansen hos lærlingene, samtidig prøver vi å komplementere læreplanmålene som er vanskelig å få utført i enkelte bedrifter, skriver Einar Øverås som er daglig leder for Opplæringskontoret for REstaurant og matfag i Nordre Nordland (ORMNN) i en e-post.

På kurset var blant annet Sverre Sætre som er en kjent konditor som har skrevet flere bøker, blant annet Sjokoladeboka. Sætre var også kokk i Sommeråpent på NRK i 2007, 2009, 2011 og 2012.

– Vi har kjente og dyktige personer som holder foredrag. Noen av dem er Svein Magnus Gjønvik fra Mat akademiet i Trondheim og vår lokale og dyktige kjøkkensjef Vegard Stormo, skriver Øverås.

Les også:

Les også

Thomas skryter av elevene sine: – Veldig bra innsats

I tillegg til mat fikk elevene øve seg på blomsterdekorasjoner og filetere laks.

– Sonjas Blomster kjørte kurs i blomsterdekorasjoner, og Narvik videregående skole stilte som alltid sine kjøkken til disposisjon for lærlingene. Cermaq leverte flere kasser med laks som lærlingene fikk øve seg på.

På kurset var det lærlinger fra Narvik, Lofoten, Hurtigruten og Vesterålen.

– Lærlingene har sagt at de lærer mye på disse dagene, så det er veldig positivt, skriver Øverås.

Les også:

Les også

Daniel (20) tok andreplass i norgesmesterskap: – Det hadde jeg aldri trodd

Kommentarer til denne saken