Vi kan vel antyde, uten forkleinelse for noen i eller rundt LKAB musikkorps, at det store trekkplasteret er Lisa Stokke Jolly når den forgylte arven fra ABBA skal tolkes i storformat i kulturhuset fredag og lørdag.

Aldri lei ABBA

– Jeg var ikke vond å be da jeg fikk invitasjonen, bekrefter Lisa på telefon fra Nesodden. Dit, en kort fergereise fra Rådhuskaia i Oslo, har hun flyttet med ektemannen Tim Jolly og tre barn etter å ha bodd nesten halve livet, 27 år, i utlendighet – nærmere bestemt i London.

– LKAB storband har jeg samarbeidet med tidligere og vet hva de står for. Og er det noen sanger jeg elsker, så er det ABBAs utrolige sangskatt.

– Jeg blir aldri lei.

Det er kanskje ikke så rart. I 1998 fikk hun hovedrollen i den da den nyskrevne musikalen Mamma Mia! – fire måneder etter at hun ble uteksaminert fra det første kullet på «Paul McCartney-skolen», Liverpool Institute for Performing Arts. Det var en West End-rolle hun fikk stående ovasjoner for og som banet veien for en stor karriere innen showbiz. Siden har ABBA-musikken fulgt henne tett.

Jeg har et langt og lidenskapelig forhold til ABBA og musikken deres, særlig utgivelsen «ABBA- The Album» som var den LP-en som jeg hørte mest på i barndommen. Jeg spilte den igjen og igjen, men hoppet over den siste sangen «I'm a Marionette», fortsetter Lisa.

– For den syntes jeg var altfor skummel, avslører hun.

Krevende musikk

På det nevnte albumet fra 1978 finner vi også sangen som har gitt helgas konserter overskriften «Thank You for the Music». ABBA gjorde større suksess enn noen andre etter seieren i Melodi Grand Prix med «Waterloo» fire år før. Men etterpå satte Bjørn og Benny seg ned og skrev enda bedre låter.

– Det kan jeg signere på. Og der er mye krevende toner og vokal. Én av dem er den kjente «Dancing Queen», den har hele åtte vokalharmonier, belyser Stokke Jolly.

– Visste du forresten at den sangen er skrevet til dronning Silvia til bryllupet med Carl Gustaf. Det har jeg direkte fra Bjørn og Benny.

– På konserten har jeg valgt sanger fra ABBA Gold. Jeg kunne jo sikker sunget i fem timer, men vi må jo begrense det litt. Og så håper jeg publikum er klar for litt disco og rock ‘n roll. En av låtene jeg virkelig gleder meg til å synge er «Hole in Your Soul».

Blir gøy

Det er en ganske travel artist som likevel tar seg tid til en prat.

– Mye skjer i tida framover, annonserer Lisa.

– Det blir juleturné med Rune Larsen, Hans Marius Hoff Mittet og Alexander Rybak, og vi åpner i hjembyen min, Tromsø. Jeg kan egentlig ikke vente med å møte publikum igjen.

Så skal jeg i tillegg slippe en julesingel jeg har gjort sammen med venner fra studietiden i Liverpool, blant mye annet.

Men først står altså Narvik på kjøreplanen for sangerinnen og skuespilleren. På scenen i Teatersalen vil hun ha med seg sangere fra Herr & Frustrert, samt Hansi Lorentzen, som korister. Storbandoppsettet til LKAB er selvsagt under kyndig ledelse av Runar Sollie.

– Jeg tror det skal bli gøy, energisk og god stemning, og at folk går ut i natta med litt rykninger i dansefoten. Målet mitt er å underholde, få folk i godt humør, og samtidig kanskje røre noen

– Uansett, jeg gleder meg virkelig, avslutter en av våre virkelig store sangstjerner.