Skal demonstrere for abortloven

KLARE: Kvinnene i 8. mars-komiteen er klar for å stå opp for at abortloven holdes slik den er idag, og ikke endres slik det er åpnet for.

KLARE: Kvinnene i 8. mars-komiteen er klar for å stå opp for at abortloven holdes slik den er idag, og ikke endres slik det er åpnet for. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 17. november skal 8.mars-komiteen stå opp for abortloven slik den er idag.

DEL

Lørdag skal norske kvinneorganisasjoner over hele landet demonstrere for abortloven. Det er ventet at 10.000 skal protestere. Abortprotesten utføres fordi flere kvinner mener abortloven bør stå slik den er i dag, og ikke endres slik statsminister Erna Solberg åpner for.

– 8. mars-komiteen klarer ikke å sitte stille i båten og la denne dagen forbigå i stillhet i Narvik. Vi ønsker derfor å mobilisere til en demonstrasjon i Narvik for å si tydelig ifra til regjeringen at abortloven må bestå som den er, skriver komiteen i en pressemelding.

Planen er å holde demonstrasjonen utfor Det 4. Hjørne utenfor Narvik bibliotek lørdag.

8. mars-komiteen har også opprettet et Facebook-arrangement hvor de blant annet skriver:

– Statsminister Erna Solberg har åpna for innstramninger i abortloven, for å få KrF med i regjeringa. Skal norske kvinner tvinges til å føde barn de ikke kan ta seg av, for at Solberg skal få si flertallsregjering? Kvinners liv og helse blir brukt som brikker i et politisk maktspill. Vi finner oss ikke i innskrenkninger i retten til å bestemme over eget liv og egen kropp. Ikke rør abortloven, Erna!

Representanter fra komiteen er, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstre, Rødt og Narvik Unge Sanitet.

Artikkeltags