– Akkurat nå er ikke en millimeter nok. Men holder dere en armlengde hver, blir det vel en drøy meter til sammen. Det er perfekt, og stort bidrag til den felles innsatsen vår.

Ordfører Rune Edvardsen ber om et lite, men veldig viktig bidrag fra alle innbyggerne i Narvik: Hold avstand!

– Bryt smittekjeden!

– I tillegg til god hygiene, er vel dette kanskje det viktigste enkeltgrepet du og jeg kan gjøre for å begrense spredning av koronaviruset Covid-19.

– Verken Narvik kommune, jeg, eller nasjonale myndigheter har alle svar, men akkurat dette vet vi vil virke, og det koster oss ingen ting.

– Det viktigste vi alle kan gjøre nå er å følge med på råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og nasjonale myndigheter.

– For å bekjempe spredning er det viktig å bryte smittekjeden. Da kan vi alle gjøre noe, og det er enkelt å gjøre sin del av jobben, sier ordføreren, og kommer her med sine fem enkle korona-råd:

Fem råd

  • Ikke møt folk om du ikke må
  • Ikke samles i mengder
  • Ikke reis noen steder om du ikke må
  • Vask hendene ofte.
  • Og når du møtes med andre – hold avstand. En armlengde hva hver av dere blir tilsammen en meter eller vel så det, og det er akkurat passelig.

– Jeg har en spesiell oppfordring til alle skolebarn og ungdom nå som dere ikke skal samles på skolen. Rådet fra myndighetene er at dere mest mulig holder dere hjemme.

– Dere kommer til å få skolearbeid og lekser. Gjør dette så godt dere kan. Det er fortsatt mye kunnskap som skal læres dette skoleåret, og det er veldig usikkert når skolene åpner igjen.

– Og så forstår jeg at plutselig lange dager uansett må brukes til noe. Likevel må vi alle unngå å samle oss i store mengder, for eksempel på kjøpesentrene. Det er ikke bra, verken for dere eller de andre som er på sentrene for å handle.

Heller Playstation og Yatzy enn kjøpesenter

– Det er mulig at foreldrene deres blir litt sure på meg når jeg sier dette, men akkurat nå er Playstation, Xbox og PC mye, mye bedre enn kjøpesenter.

– Eller enda bedre – finn på noe sosialt sammen med familien – Yatzy, Monopol og kortspill kan jo få en ny renessanse i de ukene som kommer.

– Nå pågår det en nasjonal dugnad, og vi har muligheten til igjen å bevise at vi er verdens beste dugnadsfolk. Hold avstand, sier ordfører Rune Edvardsen.