Nordlys: Ifølge påtalemyndigheten leide den 58 år gamle thailandske kvinnen ut, eller medvirket til å leie ut, lokaler i Tromsø sentrum til prostitusjon. Det skal ha foregått fra desember 2016 til høsten 2017.

Kvinnen nektet straffskyld da den tre dager lange rettssaken startet i Nord-Troms tingrett tirsdag morgen. Hun forklarte at hun leide ut lokaler til andre kvinner for 10.000 kroner per rom, men utelukkende til massasje.

I den grad det ble solgt seksuelle tjenester der, var hun ikke kjent med det, hevdet 58-åringen i retten. Hun sa opp avtalen med en leietaker fordi vedkommende skal ha overnattet i lokalene sammen med menn, fortalte hun videre.

Beslagla kondomer

Strafferammen for tiltalen mot kvinnen er bøter eller inntil seks års fengsel.

Politiadvokat Stine Melbye Sørensen, aktor i saken, redegjorde i sitt innledningsforedrag for sakens bakgrunn. Høsten 2017 besluttet politiet å aksjonere mot prostitusjonsmiljøet i Tromsø, etter tips og meldinger om mulig ulovlig virksomhet ved thaimassasjesalonger i sentrum.

– Politiet iverksatte spaning. Det ble tatt imot ytterligere tips, og det ble tatt vitneavhør av naboer og kunder. Det samme ble gjort av ansatte, eller personer som arbeidet ved disse salongene, sa Sørensen.

Det ble gjort kriminaltekniske undersøkelser i de aktuelle lokalene, forklarte politiadvokaten videre, der det blant annet ble søkt etter spor av sæd. Det ble også tatt beslag i en hel del kondomer, opplyste Sørensen videre.

Til sammen ble tre kvinner siktet etter aksjonene, men sakene mot to av dem ble henlagt på bevisets stilling – den ene saken fordi salg av seksuelle tjenester i seg selv ikke er ulovlig.

«Happy ending»

Tiltalen mot 58-åringen omfatter også narkotikakriminalitet, ved at politiet fant cirka ti gram hasj i forbindelse med aksjonene høsten 2017. Dette erkjente kvinnen straffskyld for.

Kvinnen kom til Norge for første gang på slutten av 90-tallet. Hun hadde likevel behov for tolk da hun forklarte seg tirsdag formiddag.

– Vet du om det selges seksuelle tjenester på andre thaimassasjeinstitutter i Tromsø, lurte aktor Stine Melbye Sørensen på i sin utspørring.

– Jeg vet ikke, svarte 58-åringen.

– Er du kjent med begrepet «happy ending»?

– Vet ikke.

Frikjent i 2019

Sørensen lurte også på om kvinnen hadde tatt noen grep for å hindre at hennes massasjestudio skulle assosieres med sexsalg.

– Hvis jeg oppdager noe sånt, så sparker jeg dem ut av lokalet mitt, svarte kvinnen.

– Er det vanlig at kunder spør etter flere tjenester, enn kun massasje?

– Nei.

Kvinnen har for øvrig tidligere vært tiltalt for hallikvirksomhet, men ble frikjent i Nord-Troms tingrett i mars i fjor.