Flyttet 850.000 laks: – En desperat kamp mot klokken

Daglig leder Line Ellingsen ved Ellingsen Seafood AS.

Daglig leder Line Ellingsen ved Ellingsen Seafood AS. Foto:

Både Ellingsen Seafood og Nordlaks har i helgen reddet store mengder laks fra dødsalgene.

DEL

– Det har vært en desperat kamp mot klokken, sier daglig leder Line Ellingsen i Ellingsen Seafood til Dagens Næringsliv.

Selskapet mistet 1.700 tonn laks på Stabben i munningen av Ofotfjorden, vest for Lødingen.

Før helgen mistet Ballangen Sjøfarm 2,4 millioner laks på grunn av algeoppblomstringen. Torsdag kom fabrikkskipet «Norwegian Gannet» for å hente og slakte 1.000 tonn laks fra merdene til Ballangen Sjøfarm i Jevik sør for Korsnes i Ballangen.

Algene, som har trukket sør og ut fjorden, er ikke lenger en trussel for de gjenværende 1.000 tonnene med fisk som står i merdene i Jevik. Men for Ellingsen Seafood sitt anlegg i Skarvhausen like ved Vestbygd, var faren overhengende.

Les også: Vil stanse «Norwegian Gannet»

Ifølge Dagens Næringsliv ble merder med 850.000 fisk flyttet fra Skarvhausen til Korsnes. Operasjonen var ferdig og beskrevet som vellykket klokken fem mandag morgen.

– Vi hadde våre bekymringer i forkant, men evakueringen har gått kjempefint. Vi var redde for at vi ikke ville rekke det i tide før nye algeangrep, og mye kunne også ha gått galt under selve flyttingen av fisken. Men det har ikke vært noe dødelighet, sier Line Ellingsen til Dagens Næringsliv.

Artikkeltags