Gå til sidens hovedinnhold

Alkohol i barnebakken?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Saken om alkoholservering i barnebakken har nå tatt en underlig vinkling. For når Fremover omtaler området vi her snakker om som «skishop Skistua ved Nedre fjellheisstasjon», og dreier agendaen over på hvem som har rett til å nekte hvem å omsette alkohol på uteområder, så avspores debatten helt fra saken kjerne: Bør alkohol kunne nytes der barn og unge ferdes?

Begrepet «barnebakken» er et gratisområde i Narvikfjellet spesielt tilrettelagt for barn og familier. Her finnes barneheis, husker, sklier, sykkelbane og gapahuk. Dette er et av få gratis tilbud for barn i Narvik i dag. I en by som har sakket akterut i satsning på skoler og skolegårder, lekeparker og svømmeanlegg skal man nå ty til alkoholservering i ett av de best tilrettelagte gratisområdene barn kan være på. Hvordan kan det være nødvendig?

Er argumentet turisme? Jeg tror at også barnefamilier reiser på ferie og jakter på skidestinasjoner som er tilrettelagt for barn og gir fullverdige vinteropplevelser ut fra barns forutsetninger. Og jeg har ennå ikke hørt en barnefamilie snakke om at de savner pilsen i det ungen klikker på seg skiene for første, andre eller tredje gang.

Nå har politiet i to omganger uttalt seg svært tydelig om hva de mener om skjenking ut fra skishopen ved barnebakken. Formaliteter om hvem som beslutter hva og endring av alkoholpolitisk handlingsplan er en ting. Noe annet er hva som er fornuftig.

Til dere som har fått våre stemmer og skal ta stilling til dette på nytt 30. september: Jeg håper virkelig at dere lytter til faginstansene, i dette tilfellet politiet. De har gitt et klart råd. La ungene våre få bugne seg i fjellet bekymringsløst også de kommende årene.

Kommentarer til denne saken