Gå til sidens hovedinnhold

Alpin-VM: Disse kjemper Narvik mot

Søndag ble VM-kandidatene for årene 2026 og 2027 offentliggjort. Nå starter en ny fase i arbeidet med å få et VM til Narvik, sier skipresident Erik Røste.

Fredag ble VM-søknaden sendt til FIS. Det skjedde etter at kommunestyret i Narvik torsdag sa ja til å formelt søke om å arrangere VM i alpine greiner i 2027. Kun Rødt stemte imot.

Fristen for å søke gikk ut 1. mai. Idet president Erik Røste i Norges Skiforbund postla søknaden til FIS fredag, ringte kulturminister Abid Raja til Narvik-ordfører Rune Edvardsen for å gratulere.

Nå er det klart hvem som er Narviks konkurrenter mot et VM i 2027.

Les også

Nabofylket har fått kalde føtter: – Det er mye penger. Veldig mye penger

Fire kandidater

Dette er Narviks VM-konkurrenter:

  • Crans Montana, Sveits
  • Garmisch-Partenkirchen, Tyskland
  • Andorra

Det skriver Norges Skiforbund på sine nettsider. 1. september skal de fire kandidatene levere en omfattende søknad der konseptet blir presentert i sin helhet.

Les også

Her signeres den viktige avtalen

Ny fase

Ifølge skipresident Erik Røste går man nå, etter fem år med en nasjonal prosess, inn i en ny fase i veien mot et VM.

– Nå starter det internasjonale arbeidet. Her skal vi konkurrerer mot store og kjente alpindestinasjoner hvor vi må fremheve Narvik sine styrker med løyper fra fjellet og rett ned i havet og en kompakthet i arrangementet hvor alt er i gangavstand, sier Røste til skiforbundets nettsted.

– Det enorme engasjementet og støtten til denne søknaden fra hele Nord-Norge blir også særdeles viktig å formidle. Det vil være selve garantien for at et VM i Narvik i 2027 blir en suksess, fortsetter han.

Avgjørelsen om hvem som blir arrangørsted for alpin-VM tas på FIS-kongressen 26. mai neste år.

Alpin-VM framover:

  • 2023: Meribel-Courchevel
  • 2025: Saalbach, Østerrike
  • 2027: 4 søkere

Kommentarer til denne saken