(Nordlys)

(iFinnmark:) The world championships of performing arts, WCOPA Hollywood, er en internasjonal talentkonkurranse hvor sangere, musikere, dansere, modeller og varierte artister fra hele verden deltar. Både for å vinne, men også for muligheten av å bli oppdaget av talentspeidere som overværer det hele.

Sammen med én annen representerer Amanda Holm Norge i seniordans.

– Tidligere har Romeo Johnsen, som har jobbet med Michael Jackson, Janet Jackson og Stevie Wonder sittet i juryen. Det samme har Kenya Clay som er dansekoreograf for tv-serien Glee og How i met your mother. Hovedkoreografen til cirque de soleil har også vært jurymedlem.

Fra 71 land

Av 200.000 søkere er Amanda nemlig en av 1.600 deltakere fra 71 land som er plukket ut til å delta under verdensmesterskapet som går av stabelen i Long Beach California fra 12.–23. juli denne sommeren.

– Jeg har ennå ikke helt klart å ta det innover meg, sier småbarnsmoren som mellom to jobber og småbarnstilværelse, nesten ikke kan huske at hun søkte.

– Jeg har alltid elsket å danse, det er da jeg uttrykker meg best. Helt fra jeg var liten var det danser jeg ville bli. Jeg har aldri hatt en plan b.

 

Ble kontaktet

Så da annonsen om verdensmesterskapet dukket opp på en nettside, begynte hun å fylle ut søknaden.

– Midt i tenkte jeg at «nei, dette kommer jeg aldri til å bli plukket ut til» Så jeg gjorde ikke søknaden helt ferdig før jeg sendte.

Men så mye fikk nasjonaldirektørene for Norge og Sverige, Kjetil Paulsen og Andrè Santagat, øynene opp for Amanda at de ringte henne og om en auditionvideo.

– Auditionvideo?, tenkte jeg, stresset som jeg var, og sendte videoen der jeg deltok med Attitude Dansecrew under Sommerfeber i 2014. Og jeg må bare få si at uten oppfordringen til Kjetil og André, så hadde jeg ikke hatt muligheten til å følge denne drømmen.

«Du er med»

Like etterpå fikk hun en ny telefon: «Du er med».

 

I dag jobber 21-åringen ved Hammerfest Bowling og som dansepedagog ved Hammerfest Kulturskole.

– I tillegg til jobbene og familien, går nå all min tid til å koreografere tre danser som jeg skal delta med i LA.

Amanda skal delta i kategoriene hip-hop, moderne og åpen kategori.

Håper på finale

– Det som kanskje er annerledes med meg i forhold til mange andre dansere, er at jeg ikke har like stort fokus på stegene. Hos meg kommer dansen innenfra, som resultat at det jeg vil formidle. Dansen er min lidenskap.

 

Det hun håper mest på, er en finaleplass.

– Selve konkurransen, so sammenlignes med underholdningsbransjens OL, går over flere dager foran enormt mange mennesker. Finaleshowet vil bli framført for en sal med 3.000 mennesker, og det vil bli vist på amerikansk tv og streamet for tre millioner mennesker verden over.

Mange premier

– Alle som kommer til finalen, er vinnere. WCOPA er et samarbeid med blant andre Cirque de soleil, New York Conservatorie, Dance Complex og det deles ut stipender til skoler og studioer til en sammenlagt verdi av fem millioner kroner. Men det jeg synes kanskje er like spennende, er å få kontakt med bransjefolk som er der. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste.

Siden Norge ikke har ordninger, som andre land har, der deltakerne til WCOPA får dekket sine utgifter, håper Amanda på å finne sponsorer.

– Vi får en deltakerpakke, som gjør det litt billigere, men jeg må fortsatt betale reisen selv. Så å få noen sponsorer med på laget hadde vært veldig bra, sier Amanda Holm.

Finaleshowet vil bli fremført for en sal med 3000 mennesker, den vil bli vist på amerikansk tv og streamen for 3millioner mennesker verden over.