Gå til sidens hovedinnhold

«Ambassadørtog» sikrer hyttefolk fjellpåske

I det store og hele er det de som har kjøpt ambassadørkort – eller årskort – som så langt har brukt Arctic Train. Men toget, med plass til 130 passasjerer, er på sporet i hele påsken.

For abonnenter

Fredag ventet blant andre Kristin Forslund Høyem, Moussa og Marta-Luna fra Skistua barnehage, Marit Jæger, Marit Bjarttun og Arne Jørgensen på toget.

Slipper stengt vei

– Et fantastisk flott tilbud, er alle enige om og forteller at det vil bli flere turer med det i løpet av påsken.

Toget brukes for å komme til og fra hytter på fjellet.

– Alle som har hytter på Søsterbekk har kjøpt årskort, sier Marit Jæger, noe som bekreftes av hyttenaboene Bjarttun og Jørgensen.

– Hyttene ligger bra langt unna E10. Å ta toget gjør det mye enklere å komme seg til og fra, forklarer de. Dermed slipper de lange turer med pulk eller tung sekk, og kan gå rett av toget og til skiene som venter.

– Og så slipper vi å spekulere på om veien vil bli stengt eller ikke om det skulle blåse opp, legger Marit Bjarttun til.

Også Kristin Forslund Høyem forteller at det blir hytteferie på fjellet, men fredag var det barnehagetur som sto på programmet.

– Vi har jobbet med et prosjekt, så det er derfor vi er på tur i dag, forklarer hun.

– God plass

Kjetil Westby Bjørkaas, prosjektleder for produksjon og marked i Arctic Train, bekrefter inntrykket av at det i første rekke er lokale hyttefolk som bruker toget i år.

– Ja, det er først og fremst de med ambassadørkort som bruker det. Det er ingen kapasitetsproblemer, legger han til med et smil.

Som følge av pandemien er kapasiteten satt ned til 130 passasjerer, men det er – ifølge både passasjerene og Bjørkaas – ingen trengsel om bord.

– Vi kjører toget nå for å gi noe tilbake til nettopp de som har kjøpt årskort, sier prosjektlederen.

– Normalt skulle vi jo kjørt to tog daglig, men slik situasjonen har vært nå, er det bare i helgene vi har gjort det. Nå setter vi opp to daglige tog gjennom hele påsken. Det mener vi at vi skylder de som har kjøpt årskort, sier han, selv om han røper at det ikke akkurat er god butikk.

Optimist

På spørsmål om hvordan han tror påsken blir, svarer han:

– Nei, hva skal man tro? Situasjonen varierer jo fra dag til dag.

Det eneste han vet for sikkert, er at det er godt med plass til de som måtte ønske å komme seg på fjellet.

Les også

Arctic Train-eier blir nasjonal reiselivsaktør

Men om de nærmeste ukene fortsatt fremstår som uavklarte, våger han å tro på «en helt ok sommer» for togselskapet som startet samme året som pandemien traff landet. Optimismen begrunner han med de planene som er under utvikling for turisttoget på Ofotbanen.

Kommentarer til denne saken