Gå til sidens hovedinnhold

Krever ambulanse-helikopteret til Harstad

Artikkelen er over 2 år gammel

– Legg helikopterbasen til Stangnes, skriver lederen av Senterpartiet i Harstad, Alf Marius Fagerheim, i et leserinnlegg i Harstad Tidende.

Alle fasiliteter

Mens politikerne i Ofoten og Sør-Troms fram til nå har framstått samlet, gjennom regionrådene, ønsker nå altså Senterpartiet i Harstad at ambulansehelikopteret på Evenes skal flyttes til Harstad.

– Der ligger allerede en base som er bygget opp med alle fasiliteter som er nødvendig for også å kunne huse luftambulansetjenesten, skriver Fagerheim i sitt leserinnlegg.

Mener det er fornuftig å flytte basen

Onsdag ble det klart at helse Nord opphever vedtaket fra 2013 om å legge basen for ambulansehelikopteret på Evenes.

Politikerne i Vesterålen har allerede lagt fram krav om at basen må til Vesterålen.

Les også

Helse Nord opphevde vedtaket om Evenes som base

Harstad Senterparti ber nå Helse Nord at det vil være fornuftig å flytte basen for ambulansehelikopteret når den militære aktiviteten og støy fra jagerflyene øker.

Stangnesterminalen i Harstad

– Det ville etter vårt syn vært uforsvarlig å fortsatt ha sivil beredskapsbase inne på den militære flystasjonen. Noe også fagmiljøene påpekte i 2015 da basen ble etablert på Evenes Flystasjon, skriver Senterpartiet.

Les også

Vesterålen ser mulighet for omkamp – Evenes tar det hele med knusende ro

– Vi i Harstad Senterparti er klar på at basen for ambulansehelikopter fortsatt må være lokalisert i Sør-Troms, i nær avstand til UNN Harstad og UNN Narvik. Etter vårt syn må man nå se til Stangnesterminalen i Harstad, som en fremtidig lokasjon for helikopterbasen, heter det.

Det lyktes ikke Fremover å få en kommentar fra lederen av Harstad Senterparti onsdag formiddag.

Kommentarer til denne saken