Krever ambulanse-helikopteret til Harstad

Harstad

Harstad Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Legg helikopterbasen til Stangnes, skriver lederen av Senterpartiet i Harstad, Alf Marius Fagerheim, i et leserinnlegg i Harstad Tidende.

Alle fasiliteter

Mens politikerne i Ofoten og Sør-Troms fram til nå har framstått samlet, gjennom regionrådene, ønsker nå altså Senterpartiet i Harstad at ambulansehelikopteret på Evenes skal flyttes til Harstad.

– Der ligger allerede en base som er bygget opp med alle fasiliteter som er nødvendig for også å kunne huse luftambulansetjenesten, skriver Fagerheim i sitt leserinnlegg.

Mener det er fornuftig å flytte basen

Onsdag ble det klart at helse Nord opphever vedtaket fra 2013 om å legge basen for ambulansehelikopteret på Evenes.

Politikerne i Vesterålen har allerede lagt fram krav om at basen må til Vesterålen.

Harstad Senterparti ber nå Helse Nord at det vil være fornuftig å flytte basen for ambulansehelikopteret når den militære aktiviteten og støy fra jagerflyene øker.

Stangnesterminalen i Harstad

– Det ville etter vårt syn vært uforsvarlig å fortsatt ha sivil beredskapsbase inne på den militære flystasjonen. Noe også fagmiljøene påpekte i 2015 da basen ble etablert på Evenes Flystasjon, skriver Senterpartiet.

– Vi i Harstad Senterparti er klar på at basen for ambulansehelikopter fortsatt må være lokalisert i Sør-Troms, i nær avstand til UNN Harstad og UNN Narvik. Etter vårt syn må man nå se til Stangnesterminalen i Harstad, som en fremtidig lokasjon for helikopterbasen, heter det.

Det lyktes ikke Fremover å få en kommentar fra lederen av Harstad Senterparti onsdag formiddag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken