Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmannens avviksrapport viser 26 avvik i Evenes-valget. Valgstyret i Evenes fraråder nå at kommunevalget godkjennes.

– Valgstyret anbefaler at kommunestyrevalget i Evenes ikke godkjennes jf. valglovens §13-4, skriver ordfører Sisilja Viksund i en pressemelding etter et valgstyremøte mandag.

Årsaken er flere avvik i valgresultatet.

I tiden etter kommune- og fylkestingsvalget ble det kjent at valgresultatet i Evenes kommune kunne bli underkjent. Valgstyret i Evenes kommune valgte å kontrollere og telle opp stemmene på nytt etter at det var oppdaget feil i fylkesvalgsstemmene i Nordland. Arbeidet er gjort i samarbeid med Valgdirektoratet.

– Rådmannens avviksrapport konkluderer med 26 avvik. Summen av alle feil ansees å være svært alvorlig. Valgprotokollens resultat er nøye gjennomgått og valgstyret er trygg på denne er riktig ført. Mandat og kandidatfordeling har ikke endret seg, heter det i pressemeldingen.

Vedtaket ble fattet med fire mot en stemme.

Les også

Valgkaoset i Evenes: Derfor gikk det så galt

Les også:

– Valgstyret mener at grunnlagsarbeidet før faktisk valg og selve gjennomføringen innehar såpass mange avvik at man må anse valget som svært dårlig tilrettelagt fra administrasjonen.

Ifølge Valgstyret er det nødvendig med en evaluering av opplæring, rutiner og retningslinjer for gjennomføringen av valget i Evenes. De stiller også spørsmål ved sikkerheten rundt oppbevaringen av stemmesedlene.

Kommentarer til denne saken