Andøy kommunes handlingsprogram får 12,5 millioner kroner av fylkeskommunen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Andøy kommune får 12,5 millioner kroner fra Nordland fylkeskommune til gjennomføring av handlingsprogrammet for 2018. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding fredag.

Prosjektet fikk i februar en startbevilgning på 35 millioner kroner av Fylkesrådet. Handlingsprogrammet er etablert som et programprosjekt i Andøy kommune.

– Nå er posisjonspartiene enige om å støtte Andøy med ytterligere 12,5 millioner kroner for å gjennomføre handlingsprogrammet, sier gruppeleder i SV, Marius Meisfjord Jøsevold, i pressemeldingen.

Målet for prosjektet er å danne nye 350 arbeidsplasser. Fokuset til omstillingsprogrammet er blant annet på teknologi, romrelaterte tjenester og primærnæringene. I tillegg jobbes det med å selge inn kommunen for nye bedrifter og tilflyttere.

Ti av prosjektene til handlingsprogrammet har ifølge gruppeleder i Senterpartiet, Kurt Jensen, allerede fått innvilget tilskudd på 3,6 millioner kroner.

Mye av midlene handlingsprogrammet hittil har fått bevilget i år, er knyttet til droneteknologi. Den tunge satsingen kan resultere i at Andøy videregående skole får et utdanningstilbud for droneteknologi.

– I tillegg satses det tungt på å utvikle Andøya som oppskytingssted for kommersielle satellitter, sier Arve Knutsen, gruppeleder i KrF, Arve Knutsen, og understreker at det haster å få etablert Andøya som et slik senter.

Kommunen er ifølge KrF-politikeren et av to lokaliseringsalternativer.

Artikkeltags