Gå til sidens hovedinnhold

Ap snur: Vil likevel ikke frede Andøya

Artikkelen er over 3 år gammel

Mot slutten av valgkampen åpnet Ap for å beholde Andøya som flybase. Det er ikke aktuelt lenger, bekrefter Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor VG.

Støre sier at han håper det kan bli et bredt forsvarsforlik i Stortinget i høst, men at regjeringen trolig må finne mer penger til Forsvaret allerede i 2018, skriver VG.

– En helikopter-løsning med bemanning både på Rygge og Bardufoss, som det trolig er flertall for i Stortinget, kan ikke skje uten budsjett-konsekvenser i 2018, sier Ap-lederen.

Samtidig sier Støre at det ikke er aktuelt for Arbeiderpartiet å kreve at Andøya opprettholdes som base for maritime overvåkingsfly, slik partiet åpnet for i valgkampen.

– Vi vil følge nøye med å forsikre oss om at vi er innenfor det vi har vedtatt om økonomi og gjennomføring. Men det krevende valget er tatt. Nå gjelder det å sikre at prosessen er mulig å gjennomføre innen nye overvåkingsfly kommer om noen år, sier Støre til VG.

Fredag formiddag har Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum invitert opposisjonspartiene til å diskutere planen for landmakt som regjeringen la fram i september. Støre sier han vil delta på dette møtet.

LES OGSÅ: Ap mener de har fått "mye mer informasjon" - vi ha ny gjennomgang av Andøya-nedleggingen

LES OGSÅ: Valgkamp lærer naken Barth å spinne

LES OGSÅ: – Besparelsene må være betydelige før vi legger ned Andenes

LES OGSÅ: Forsvaret om kostnader i forbindelse med flytting fra Andøya til Evenes flystasjon

LES OGSÅ: Ordfør eren i Evenes mener APs utspill om omkamp setter hele demokratiet på prøve

LES OGSÅ: Kilde for påstått milliardsprekk på Evenes: Våpentekniker på Andøya flystasjon

Kommentarer til denne saken