– Det er en fantastisk aktivitet for hele familien og vi ønsker å få flere aktive. Alpint er en aktivitet alle kan drive med med på ganske like vilkår, og vi ser at vi har potensial til å ha flere brukere av bakken. Bakken passer også både for nybegynnere og de som har drevet på en stund, forklarer Monica Sivertsen i Ankenes Alpinklubb.

Monica Sivertsen tror at aktiviteten kan bli for dyr for familier og det er en av grunnene til at de ønsker å dele ut årskort til de under ni år.

– De under sju år har allerede gratis inngang, så vi tenkte at for å få flere inn kan vi prøve dette i år.

– Dere er ikke redd for at veldig mange skal ta tilbudet og at det blir overfylt i bakken?

– Nei, det er vi ikke. Vi har hatt flere gratisdager hvert år, og det meste vi har hatt samtidig i bakken var 230–240 stykker. Det gikk veldig fint. Noen minutter ventetid på heisen ble det, men den tiden går fort for det er alltid folk å prate med. Og når folk er kommet seg opp sprer de seg ut i bakken, forklarer Monica Sivertsen.

Idéen til gratis årskort var det Jon Inge Øverland i Ankenes Alpinklubb som kom med.

– Han tok forslaget til styret og vi diskuterte det og syntes det var en veldig god idé, så vi kjører på, sier Monica Sivertsen.

Større utgifter bekymrer klubben ikke.

– Heisen går uansett, og lysene står på. Så slik jeg ser det blir det ikke flere kostnader på den fronten ihvertfall, sier Monica Sivertsen.

– Vi ønsker bare å vise fram aktiviteten, hvor fantastisk den er for alle.