- Det er mange som har julekonserter i byen, men vi skal lyse opp stille grender

Synger i skjomen: Ankenes blandakor med sin dirigent inviterer til mørketidskonsert i Skjomen samfunnshus torsdag kveld.

Synger i skjomen: Ankenes blandakor med sin dirigent inviterer til mørketidskonsert i Skjomen samfunnshus torsdag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ankenes blandakor legger årets mørketidskonsert til samfunnshuset i Skjomen.

DEL

- Det meste av kulturinnslag i kommunen både i førjulstida og ellers foregår i Narvik. Koret vårt deltok for noen uker siden i Hanne Kroghs juleturné i en fullsatt Narvik kirke, men vi synes det er morsomt å dra til andre steder i kommunen for å underholde også. Det kan komme av at vi har sangere i koret fra Kjeldebotn i sør til Hergot i nord, forteller korleder Tone Merete Reppe.

Det meste skjer i byen

– Vi hadde en liknende konsert i Skjomen i 2014, og den ble vellykket og koselig. Koret opplevde den gangen et hyggelig og lydhørt publikum. Så da vi bestemte oss for å ha en egen førjulskonsert i år, falt valget på samfunnshuset i Skjomen. Det er mange kor som har julekonserter i byen, men vi skal lyse opp stille grender i Skjomen – sier Reppe.

Koret har valgt å kalle det en mørketidskonsert og ikke en julekonsert fordi repertoaret er variert og inneholder viser og popsanger i tillegg til julesangene.

– Publikum får selvsagt høre de kjente og kjære julesangene. Men også noen nye, forteller Reppe og trekker frem navn som Kari og Ola Bremnes og Anne Grete Preus - blant flere.

Flere solister

Ankenes blandakor har mange solister i sine rekker, og til denne konserten er Cristina Andersen, Beate Hjertholm Grande, Karin Mathisen, Elisabeth Sundby, Tone Reppe, Alf Rasmussen og Anders Dahlin valgt ut.

– I tillegg skal vår eminente dirigent Helga Bye få lov til å skinne som solist i Skjomen lover Tone Merete Reppe.

Koret får med seg Gaute Skoglund på piano og Bendik Urban Storjord på bass og gitar. I tillegg har de engasjert DJ Jonna til å ta seg av lyd og lys.

– Vi skal gjøre vårt for å skape god stemning med en lun og varm konsert. Det er aldri mulig å si noe sikkert om hva man kan forvente seg av publikumsoppmøtet når konserter legges utenom sentrum. Men vi håper selvsagt at folk tar seg en tur og hører på konserten vår; enten de bor i Skjomen eller i Narvik.

Sier korleder Reppe som i tillegg til fine sanger lokker med et lite skuespill – samt salg av kaffe og kaker.

Konserten er på torsdag.

Artikkeltags