Anne Lindmo blir fornærmet på Narviks vegne når hennes medprogramledere Halvor Haugen og Rune Norum Engelsøy i NRK-podcasten Lindmo og co kaller Narvik for «gokk».

– Gokk?! Ikke så gokk. Det var jo i Narvik, sier den kjent NRK-profilen.

Hun fortsetter med å si at det var kjempekoselig å komme til Narvik og at hun aldri hadde vært her før. Deretter forklarer hun at Narvik ligger i armhulen til Lofoten.

Da Fremover snakket med henne under konferansen var det en fornøyd konferansier som møtte avisen.

– Jeg har hørt mye om den, jeg er blitt invitert flere ganger, og jeg er kjempeglad for at det lot seg gjøre nå, sa hun da.

Når hennes medprogramledere skal fortelle hva de allerede vet om Narvik er det kun storfilmen Kampen om Narvik som blir nevnt.

Anne Lindmo kan på den annen side brife med alt hun har lært om Narvik.

Hun forteller at hun fikk fortalt i alle fall 10 ganger at Narvik er en veldig ung by og forklarer så at Narvik ble etablert på grunn av malmen og jernbanen.

Hun har tydelig også blitt drillet på lokalhistorien da hun kan ramse opp hvem Svarta Bjørn var og hvordan Ofotbanen ble bygget.

Det spørs dog om Narvikingene blir spesielt fornøyd når Anne Lindmo refererer til at alle går med Svarta Bjørn- og rallarantrekk hele uken som «fullt karneval».

Lindmo innrømmer at det å ta på seg Svarta Bjørn-antrekket selv satt litt langt inne, men at hun valgte å gi seg hen til Vinterfestukas tradisjoner. Det å få på seg antrekket viste seg å ikke være helt smertefritt det heller.

– Jeg hadde sagt at jeg er ganske stor. Det må jeg bare varsle om, forteller Lindmo, hvorpå syersken hadde sagt at det sikkert kom til å gå bra.

– Så tenker jeg mitt, og så skal jeg prøve den på. Den sitter jo så stramt at hjelp, fortsetter Lindmo.

Blusen til drakten hun skulle ha på seg under Svarta Bjørn-konferansen måtte altså sys ut natten i forvegen.

Når hun blir bedt om å trille terningkast på Narvik er Lindmo nådeløs.

– Jeg må si at jeg synes det er gøy med Narvik, for Narvik er kjempestygg. Det synes jeg er ærlig. Dette sier jeg fra et godt sted, men byen er stygg. Men allikevel, så er den vakker fordi den er et eksempel på at der måtte man bare lage en by, sier Lindmo.

Videre utbroderer hun med at det var desperate tider etter krigen og at man rett og slett bare måtte bygge hus slik at folk hadde et sted å bo.

– Derfor så digga jeg Narvik litt. For det var liksom som et skikkelig stygt, hardtarbeidende kvinnfolk, med en gøyal selvtillit. Derfor triller jeg et veldig høyt terningkast. Jeg tror jeg bikker den opp på en sekser jeg, annonserer Lindmo.

Til slutt foreslår hun et nytt slagord til malmbyen i Nord:

– «Schtøgg» og ærlig; helt herlig.