Gå til sidens hovedinnhold

AP tar Nord-Norgebanen til Stortinget

Arbeiderpartiet vil realisere Nord-Norgebanen og fremmer etter landsmøtet i helga forslag i Stortinget om å få planene inn i Nasjonal transportplan.

Arbeiderpartiet vedtok på landsmøtet i helgen at det vil fremme forslag i Stortinget om å realisere Nord-Norgebanen. Allerede mandag legger partiet forslaget fram for de øvrige partiene når Nordområdemeldingen skal behandles.

– Jeg har stor tro på at dette skal kunne samle et bredt flertall i Stortinget siden også Sp, Frp og SV har signalisert at de ønsker å få på plass vedtak om Nord-Norgebanen i behandlingen av denne saken, sier stortingsrepresentant Cecilie Myrseth.

Les også

Tre av fire nordlendinger mener Nord-Norgebanen bør bygges: – Et klart signal til politikerne

Skulle planene bli en realitet, blir Nordlandsbanen forlenget fra Fauske til Tromsø, mens den 42 kilometer lange Ofotbanen mellom Narvik og svenskegrensen vil få dobbeltspor.

I forslaget Arbeiderpartiet legger fram mandag, ber Stortinget regjeringen om at en grundig utreding av den nye togforbindelsen som kan lede fram til en framtidig realisering av Nord-Norgebanen, legges inn i Nasjonal transportplan.

Les også

AP programfester Nord-Norgebanen: – Det gjør meg faktisk litt rørt

Kommentarer til denne saken