Åpent brev til forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Jeg har lest din utmerkede bok Jegerånden. Jeg har kjøpt flere eksemplar, og gitt boka som julegave.

Det forundrer meg stort at du da står bak disposisjon av militære styrker konsentrert på Evenes flystasjon. Jeg tenker på «alt i en kurv», med kampfly og overvåkningsfly på begrensede tilgjengelige Evenes. Hvis jeg hadde foreslått slik utgruppering, da jeg i 1967 var elev ved Befalsskolen for Infanteriet i Nord-Norge (BSIN), ville jeg neppe fått karakteren bestått! Hva er det så som har forandret seg?

I tillegg har meterologer og jagerflyvere og SAS-piloter stått frem og advart mot Evenes. Opp i alt dette har Arbeiderpartiet, Høyre og FrP vedtatt nedleggelse av Andøya flystasjon, som betyr opp mot tap av 500 arbeidsplasser direkte/indirekte i en kommune med 4700 innbyggere. Altså en ødeleggelse av stort format. Til sammen 30.000 personer i folkebevegelsen Bevar Andøya flystasjon (BAF) protesterer mot vedtaket. En sterk medvirkende årsak til Arbeiderpartiets fall.

Kan forsvarssjefen gi en folkelig forklaring på hvorfor oppbygging på Evenes, og nedbygging på Andøya, vil gi et tryggere og bedre forsvar i nord? Og gjerne sammenholdt med hovednerven i Jegerånden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken