(Nordlys): – I løpet av den siste uka har vi fått flere henvendelser angående appen Tellonym. Dette er en app hvor man sender og mottar meldinger anonymt.

Slik starter innlegget på Facebook fra Ungdomsgruppa ved Tromsø politistasjon hvor de advarer mot å ha appen.

– Per dags dato er dette en populær app som flere ungdommer bruker. Det vi dessverre også ser er at appen nesten utelukket brukes til mobbing. Vi anbefaler derfor foreldre og foresatte til å prate med barna sine og vi anbefaler alle om å slette denne appen, skriver de videre.

Så ta en sjekk på ungenes mobil, og er denne appen installer, er det all grunn til å ta en prat om både nettvett og mobbing.

Nettstedet Barnevakten har også omtalt denne appen. de setter seg inn i forskjellige populære appen og kommer med forklaringer og råd. Om appen Tellonym skriver de blant annet at «med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Appen har 13-årsgrense i vilkårene. Barn under 16 år som vil opprette konto, må oppgi e-postadressen til en foresatt som kan gi samtykke.»

Her kan du lese mer om Barnevaktens gjennomgang av appen.