Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet vil halvere billettprisene på ferge – og staten skal ta regningen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bård Hoksrud fra FrP prøver i Fremover 1. mars å overbevise leserne om at den største omsorgen for fergebrukerne, den har hans parti.

Arbeiderpartiet vil halvere fergetakstene og la staten ta regningen. Endringene skal finansieres av staten.

En halvering av fergeprisene vil bety en lettelse for vanlige folk, som gjør det rimeligere å komme seg til og fra arbeid. Den stadig voksende utgiften pendlere langs hele kysten må betale vil halveres, noe som betyr at flere får mulighet til å bruke mer av egen lønn på seg selv og sin familie.

Vi alle har fått med oss at FrP i februar storstilt lanserte løftet om gratis ferge, etter Arbeiderpartiet offentliggjorde det som sitt programforslag. Løftet om gratis ferge finansiert av oljefondet minner mest om garantien de ga om å fjerne alle bommer om de kom i regjering.

For oss i Narvikregionen tar vi ofte ferge over Tysfjorden enten det er ferga på E6 Skarberget – Bognes eller riksvei 827 Kjøpsvik-Drag. Prisen på riksvegferjesamband har økt kraftig uten at Frp som i syv år hadde samferdselsministeren og finansministeren løftet en finger. På E6 Bogenes – Skarberget kostet det i 2013 95 kroner for bil og fører. Nå koster det 195 kroner. Prisøkningen kom på Frps vakt.

Samtidig har FrP fjernet ordningene for pendlere mens de satt i regjering, det betaler mange i vår region for. Det er bra at Frp har snudd 180 grader og er blitt enige med oss. Kanskje får vi til noe. Vi kan også minne Bård Hoksrud om at senest 7. desember 2020 stemte høyreregjeringen og støttehjulet FrP ned et forslag om å senke inngangsbilletten til Autopass fra Ap ned fra 3600,- til 1000,-.

FrP har ingen troverdighet når det gjelder å være det partiet med størst omsorg for fergebrukerne og pendlerne!

Kommentarer til denne saken