Støre møtte pressen etter krisemøte i AP: - Vi tror på varslerne

Støre og partisekretær Kjersti Stenseng kom med ei oppdatering til pressen om hvilke saker som ble diskutert under dagens fire timers lange sentralstyremøte.

DEL

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) møtte pressen i forbindelse med Giske-saken klokken 17.15 tirsdag.

Pressekonferansen ble holdt på Youngstorget i Oslo etter partiets sentralstyremøte.

Støre forteller at han tror på varslerne, men er opptatt av at begge parter blir hørt i saken.

– Jeg har vært opptatt av som politiker å involvere sentralstyret om hvordan vi har håndtert og håndterer disse sakene, og jeg opplever at vi har fått full støtte for vår håndtering av disse sakene, sa Støre.

– Vi tror på varslerne, vi tror på de varslene som kommer og har et ansvar for at den det varsles mot får lov til å gi sin versjon av det som har skjedd, og så skal vi trekke en konklusjon for om det har skjedd seksuell trakassering, sier Støre.

Hva som skjer om AP konkluderer med at seksuell trakassering har funnet sted ønsker ikke Støre å si noe om under pressekonferansen.

Men han er klar på at det til syvende og sist er han som avgjør om hva som vil skje videre.

Fremover skrev mandag at Rune Edvardsen kan bli innkalt til et ekstraordinært landstyremøte.  Om det blir et ekstraordinært møte kom ikke frem i pressekonferansen, men Støre sier han vil konkludere om Giskes fremtid i Arbeiderpartiets ledelse før landsstyremøe i slutten av januar.

Troms

Trond Giske er anklaget for upassende oppførsel mot kvinner. Mandag ble han fritatt fra vervet som Ap-nestleder på ubestemt tid.

Hadia Tajik skal også ha lest høyt fra konkrete varslinger i sentralstyremøte, ifølge NRK.

Dette skal ha vært i gjort mot Jonas Gahr Støres vilje.

Nordlys meldte før julaften om en sak tilbake til da Giske var kulturminister. En ung AUF-politiker hevder seg trakassert av Giske og trakk seg fra politikken etter at han ifølge henne «kysset og tok på meg mot min vilje» . Giske bestrider hva som skjedde, og «husker det annerledes».

Denne saken antydes å være den alvorligste av varslingene AP har fått inn. Det skal ha kommet to nye varsel i julen.

Artikkeltags