Gå til sidens hovedinnhold

Roger Bergersen: – Ingen hensikt å flytte fylkesgrensen

Artikkelen er over 3 år gammel

Høstet applaus på årsmøtet til Nordland Arbeiderparti.

Under lørdagens årsmøte i Nordland Arbeiderparti ble det klart at partiet nå krever at Ofoten forblir i Nordland.

– Vi vet det ikke kommer til å skje

Regjeringen har allerede sagt at Nord-Norge skal deles i to, og da er også flertallet i Narvik bystyre klare på at de ønsker å forbli i Nordland.

– Vi bør ha en Nord-Norsk region, men det vet vi ikke kommer til å skje. Da ser vi ingen hensikt i å flytte fylkesgrensen, sier leder i Narvik Arbeiderparti, Roger Bergersen.

Tidligere på lørdag gikk også Høyre i Nord-Norge for at Nordland skal bestå, mens Troms og Finnmark slås sammen.

– Det kommer ikke til å skje

Roger Bergersen høstet applaus etter sitt innlegg på årsmøte i Nordland Arbeiderparti der han sa følgende:

– For Narvik og Ofoten sin del vil jeg si to ting.

– For det første: Primært mener vi at hele landsdelen burde vært én region. Det mener vi fortsatt. Vi mener det gir mer helhetlig nordnorsk tenkning, planlegging og agering. Men det kommer ikke til å skje.

– Det blir to regioner i nord. Nordlendinger vil det – og det politiske miljøet i flertall vil det. Ofoten er og blir i midten av Nord-Norge, og offentlige etater og virksomheter er uansett organisert på kryss og tvers i landsdelen.

– Vi hører naturlig sammen

– For det andre:

– Her nå konkluderer jeg, med visshet om at flertallet i bystyret i Narvik, i tillegg til at i alle fall Ballangen og Tysfjord står bak: Narvik og Ofoten forblir i denne regionen, Nordland fylke.

– Det er næringsmessig og politisk naturlig. Vi hører til samme fylke som Vesterålen, Lofoten–Salten–og industriregionen Helgeland.

Fikk klem av Bodøs ordfører

Bergersen la vekt på at det spesielt gjelder innenfor teknologi/industri, reiseliv og kultur, men også innen logistikk og transport.

– Nordland fylkeskommune er en god og viktig alliansepartner, spesielt i nærings- og regionsutvikling–og mye bedre enn noen påstår.

Bodøs ordfører Ida Pinnerød var kjapt ute med å gi Bergersen en god klem, og hun var tydelig fornøyd med innlegget.

– Det er veldig gledelig at vi hører til Nordland. Narvik er en viktig region, sier ordføreren, før hun fortsetter:

– Vi har hatt våre kamper og stått sammen om mye. Det er viktig at vi også står sammen i framtiden.

Blir sak i bystyret

Ifølge Roger Bergersen vil ordfører Rune Edvardsen sende sin innstilling til bystyret kommende mandag. Saken skal behandles av bystyret tirsdag 28. mars.

– Narvik og Ofoten er en viktig nordflanke for Nordland – og vi vil i et godt samarbeid med Nordland fylkeskommune bli stadig sterkere som akkurat det. Også samarbeider vi uansett nært og godt med våre naboer i Nord – til innbyggernes beste.

Kommentarer til denne saken