Arctic Race of Norway og kvinnesykling løftes fram i statsbudsjettet

Arctic Race of Norway 2019 i Narvik.

Arctic Race of Norway 2019 i Narvik. Foto:

Av
DEL

Regjeringen vil bruke 25 millioner kroner til internasjonale sykkelritt i Norge i neste års statsbudsjett. Arctic Race of Norway og kvinnene prioriteres.

Det ble klart da forslaget til statsbudsjett ble framlagt mandag.

Der framgår det at sykkelrittet Arctic Race of Norway også neste år får 15 millioner kroner i et øremerket tilskudd. I tillegg er det satt av ytterligere 10 millioner kroner som skal gå til «internasjonale sykkelritt i Norge».

Rittene som er aktuelle for å motta penger fra denne potten, må ha lag med World Tour-status på startlisten. Det betyr at Tour of Norway, Ladies Tour of Norway og Hammer Stavanger er de tre aktuelle kandidatene.

Alt tyder på at Ladies Tour of Norway i så måte kan komme godt ut.

«For å bidra til å utvikle kvinnesykling, vil internasjonale sykkelritt for kvinner i Norge bli prioritert», heter det nemlig i regjeringens kommentarer til tildelingen.

I 2019 endte Ladies Tour of Norway opp med å få 4 millioner av de 10 millionene som til slutt ble bevilget til internasjonale sykkelritt i Norge over statsbudsjettet. Tour of Norway fikk fem, mens Hammer Stavanger måtte nøye seg med 1 million.

Det 15 millioner kroner store tilskuddet til Arctic Race of Norway har ligget fast siden 2016. I neste års statsbudsjett er det samtidig flyttet over til posten som heter «kultur som næring».

– Tilskuddet til dette arrangementet er primært næringspolitisk begrunnet og foreslås på denne bakgrunn overført til (denne) posten, skriver regjeringen.

(©NTB)

Artikkeltags