Gå til sidens hovedinnhold

Flere vil bli fosterhjem etter Arctic Race of Norway

Artikkelen er over 3 år gammel

I de tre ukene etter Arctic Race opplevde fosterhjemstjenesten i Hammerfest en syvdobling av antall ukentlige henvendelser om å bli fosterhjem.

Sykkelfesten Finnmark førte til et lite ras av henvendelser fra personer som ønsket å vite mer om det å bli fosterhjem i ukene etter Arctic Race of Norway. Fra i snitt å ligge på en henvendelse i uken i år, fikk avdelingen 21 henvendelser de tre påfølgende ukene.

Det skriver Arctic Race i en pressemelding.

- Modningsprosessen for å bli fosterhjem er ofte lang. Arctic Race of Norway bidrar til å synliggjøre behovet for fosterhjem, noe som fører til at folk faktisk tar kontakt. Det er viktig for barna som venter på et nytt hjem, at det til en hver tid er nye fosterforeldre tilgjengelig, forteller regiondirektør Pål Christian Bergstrøm i pressemeldingen.

Bufetat har vært samarbeidspartner med Arctic Race siden 2015. De er tilstede i start- og målområdet, de har markeringer i løpypa  - og målet er å synliggjøre behovet for fosterhjem i Nord-Norge.

I år var det Finnmark som hadde sykkelløpet.

Les også:

Les også

Narvik er best i Nordland

- Når vi årlig får gjentatt budskapet om barn som trenger hjelp i vår landsdel, påminner det folk om behovet som alltid er der. Vi er veldig takknemlige for at Arctic Race of Norway gir oss denne muligheten, sier regiondirektøren.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal er glad for at Arctic Race of Norway bidrar til å øke interessen rundt fosterhjem.

- Vi har fra starten av hatt som ambisjon at Arctic Race of Norway skal være mer enn et sykkelritt. Vi er derfor glad for at den synligheten vi er med på å skape, også kan brukes til noe så positivt som å rekruttere fosterhjem for barn som trenger det, sier Dybdal i pressemelding.

Kommentarer til denne saken