Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigruten skal stå for en spesiell etappe i årets Arctic Race of Norway

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå skal Hurtigruten og Arctic Race of Norway (ARN) jobbe sammen om en etappe.

Årets sykkelritt går i Finnmark. Når rytterne passerer målstrekken, etter andre etappe, i Kjøllefjord 17. august, vil blant annet de og støtteapparatet seile med MS Midnattsol videre til neste etappe som er i Honningsvåg.

- Arctic Race of Norway og Hurtigruten har mye til felles. Arctic Race of Norway er et unikt sykkelritt i verdensklasse, og som markedsfører Norge til et stort internasjonalt publikum. Det samme gjør Hurtigruten, som tilbyr unike opplevelser i verdensklasse. Derfor er vi svært glade for samarbeidet, og muligheten til å vise den vakre finnmarkskysten til et internasjonalt sykkelpublikum, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Samarbeid

Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i ARN, har fra første dag sykkelrittet ble arrangert i 2013 hatt en visjon om å frakte rytterne mellom etapper med Hurtigruten. Nå er avtalen på plass og han får endelig ønske oppfylt.

- Vi ønsker å vise stjernene som stiller til start noe av det beste Nord-Norge har å by på, og da er det viktig å ha med Hurtigruten, sier Dybdal.

Både konsernsjefen i Hurtigruten og daglig leder i ARN mener at et tettere og bedre samarbeid mellom sterke merkevarer i Nord-Norge er vitkig for å styrke landsdelen som reisemål.

- Vi har en felles ambisjon om å løfte Norge og Nord-Norge på en bærekraftig måte. Hurtigruten tilbyr unike opplevelser langs kysten, og Arctic Race bringer Nord-Norge ut til verden. På den måten både utfyller og forsterker vi hverandre, sier Dybdal.

Kanselleres

For å bidra til folkefesten vil det bli enkelte endringer i rutetider og anløp på MS Midnatsols nordgående seiling 17. august. Blant annet blir havnene mellom Kjøllefjord og Kirkenes kansellert.

Kommentarer til denne saken