– Jeg får tårer i øynene

SENKER SKULDRENE: Prosjektleder for Arctic Race i Narvik, Iris Bartholsen, kan endelig senke skuldrene.

SENKER SKULDRENE: Prosjektleder for Arctic Race i Narvik, Iris Bartholsen, kan endelig senke skuldrene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ARN-prosjektlederen er fra seg av begeistring i det rittet starter.

DEL

Bare minutter før åpningsetappen av årets Arctic Race startet var det en lettere stresset prosjektansvarlig for ARN Narvik som troppet opp i Narvik sentrum.

– Vi begynner å få kontroll nå ja. Nå sendes de frivillige ut i løypene. Og så snart de er ute kan jeg senke skuldrene, sier Iris Bartholsen til Fremover.

Ikke bekymret for været

Flere har vært litt engstelige for hvordan det usikre været skal slå ut når førsteetappen skal avsluttes i Narvik. Men med et godt antall varmegrader og så godt som oppholdsvær var det ikke antydning til at noen brydde seg om det.

– Det virker ikke som om noen tenker på det i det hele tatt. Det er jo også bare meldt noen få dråper regn, så dette takler vi helt fint, kommer det overbevisende fra prosjektlederen.

Narvik sentrum er fullstendig i Arctic Race-modus, med flere stands og markedsplasser, bugnet sentrum av folk, flere timer før målgang.

– Det er så herlig å se at folk besøker sentrum nå, og det er et vanvittig bra arbeid som er lagt ned i standene, sier Bartholsen.

Mer erfarne

Hun, og resten av arrangørgjengen i Narvik, har jobbet med rittet siden januar i år.

– Det har så klart vært en stor fordel for oss at vi har erfaring fra 2015-arrangementet. Det har gjort oss mer forberedte. Og vi vet mer om dette på godt og vondt. Så vi har unngått de verste fallgruvene.

For tre uker siden kontaktet hun deres kontaktperson i Arctic Race.

– Jeg var litt usikker på om vi var forberedte nok. Da fikk jeg til svar at vi hadde hundre prosent kontroll, sier en fornøyd Bartholsen.

De siste ukene har mange hatt sommerferie, men bitene har likevel falt på plass.

– Vi som har jobbet tett med dette har vært i ARN-bobla. Men de to siste ukene har vi fått mange frivillige på plass og ting har ordnet seg.

Saken fortsetter under bildet:

Maskoter med et klart budskap under folkefesten torsdag. Om noen timer blir man å finne enda en vinner i Narvik, etter målgangen av dagens etappe.

Maskoter med et klart budskap under folkefesten torsdag. Om noen timer blir man å finne enda en vinner i Narvik, etter målgangen av dagens etappe. Foto:

Med rallarhatter

I det Iris Bartholsen gir en statusoppdatering begynner TV2s sending, som vises på lerret i Narvik sentrum. Der har TV2s programledere og kommentatorer Christian Paasche og Johan Kaggestad på seg rallarhatter, de samme som de fikk da de gjestet Narvik i 2015.

– Det er så artig å se at de tok dem tilbake hit, de gjør virkelig ære på byen, sier prosjektlederen.

– Når jeg tenker over hvor mye arbeid som er lagt ned i dette så får jeg tårer i øynene av å se meg rundt, avslutter Bartholsen.

    Artikkeltags