Slik får du med deg sykkelfesten i Narvik

Klar for sykkelfest: Vigdis Bogholm og ARN Narvik er klare for sykkelfesten torsdag. – Det er den positive galskapen til tilskuerne rytterne liker med Nord-Norge, sier Bogholm

Klar for sykkelfest: Vigdis Bogholm og ARN Narvik er klare for sykkelfesten torsdag. – Det er den positive galskapen til tilskuerne rytterne liker med Nord-Norge, sier Bogholm

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag vil det virkelig brake løs i Narvik. Her er alt du trenger å vite om folkefesten.

DEL

Ringen på kalenderen til sykkelentusiaster i Nord-Norge har nå ankommet.

Torsdag går startskuddet til Arctic Race of Norway (ARN) 2017. Startskuddet går på Engenes på Andørja klokka 14.20

Det er forventet målgang en gang etter 17.30 i Narvik sentrum.

Sist sirkuset var i byen var det anslått at 40.000 fulgte rittet langs løypa. Denne gangen er det midt i uken - og «kun» målgang.

– Det er vanskelig å si hvor mange som kommer. Vi tørr ikke estimere noe antall. Men håper selvsagt på bra stemning, sier kommunikasjonsansvarlig i ARN Narvik, Vigdis Bogholm.

Hun forteller at deres anbefalte plassering langs løypa er avhengig av hva man ønsker å få med seg. Løypa blir som sist en rundløypa under den nye Frydenlundsforbindelsen, opp til Skistua, ned til Vassvik, opp til Finbekken og i mål ved Domus.

– Står man mellom Hamsuns vei og opp til Domus så får man med seg to passeringer. Der får man også 400 meter med innspurt før mållinjen. Der var det veldig mange folk sist gang, og vi forventer mange også i år, opplyser Bogholm.

Man kan også velge å plassere seg i bakker som går opp eller ned avhengig av sykkelretningen.

– Der blir det litt lavere tempo oppover, mens det i nedoverbakkene går fortere. Det betyr at rytterne suser forbi, men det er også verdt å se, sier Bogholm.

Bilfritt – men fremkommelig

Bogholm har registrert at mange lurer på hvordan de skal komme seg hjem fra jobb når sentrum sperres av. ARN Narvik håper at folk velger å bli i byen etter arbeidstid.

– Vi håper jo at folk ikke drar rett hjem fra jobb, og blir hjemme. Vi oppfordrer folk til å dra i byen etter jobb, også kan man heller kjøre hjem etter at rittet er ferdig.

Bogholm understreker at man fortsatt fritt kan ferdes i Narvik torsdag ettermiddag.

– Man kan ikke krysse løypa med bil, men man kommer seg over til fots – eller med sykkel, smiler hun. 

Dersom folk ønsker å komme seg til rittet ved hjelp av bil har de følgende tips:

– Kommer man seg inn i sentrum før det stenger, så er det god plass til å parkere bilen mellom Nordkraft og Amfi. Da har man gangavstand til alt. Kommer man sørfra etter klokken tre anbefaler vi folk å parkere ved Havnens hus, lyder tipsene.

Liker positiv galskap

ARN Narvik har hittil oppfordret bedrifter, barnehager og skolefritidsordninger til å lage kreative og storslåtte sykler som skal pryde løypen.

– Har dere en oppfordring til folk?

– Still opp langs løypa, og få vist frem at det er folk her. Ta med flagg, ta gjerne på kostymer, ta frem møbler og vis at det er liv, svarer Bogholm og slår fast:

– Det er den positive galskapen rytterne liker med Nord-Norge.

Markedsplassen i sentrum vil åpne torsdag formiddag, og Bogholm håper at folk stiller opp for å skape folkefest.

Her vil 30 ulike aktører stille opp.

Karavane lager liv og røre

– Arctic Race har en karavane som kommer i forkant av rittet, som stopper der det er mye folk. Jeg vil tro den stopper blant annet i Bjerkvik sentrum, og ved målområdet, informerer Bogholm.

Formålet til karavanen er å skape liv og røre langs løypa.

– Bilen stopper opp og strør rundt seg med masse artige saker. Så det er viktig å være tidlig ute, understreker hun.

LES MER:

Inviterer alle barn til Mini Arctic Race 

Her er veiene stengt under Arctic Race

Artikkeltags