I år returnerer Arctic Race of Norway til Narvik, når byen torsdag 10. august er målby for den første etappen. Og det betyr også at de aller minste på to hjul får anledningen til å delta i sykkelritt, slik som forrige gang, i 2015.

For de mellom 3 og 12 år er det Sparebank 1 Nord-Norges Mini Arctic Race som gjelder.

– Nå har påmeldingen startet, sier banksjef Bjørn Bardal.

Vil gjerne slå rekorden

Årets påmelding er litt tidligere enn forrige gang, og banksjefen vil aller helst at folk melder seg på så tidlig som mulig, da blir alt så meget enklere å planlegge og gjennomføre.

– Men erfaringsmessig vet vi at folk er veldig trege med å melde seg på, det blir gjerne helt opp mot start, fortsetter han.

457 deltakere. Det ble tallet i 2015. I år er målet å snuse på den gode siden av 500.

Årets trase er litt endret på, men vil i korte trekk foregå rundt Frydenlund skole.

Det er fire ulike aldersklasser:

  • Barn 3–5 år (1 runde på sykkel med/uten støttehjul eller trehjulssykkel)
  • Barn 5–7 år (2 runder)
  • Barn 8–10 år (3 runder)
  • Barn 11–12 år (4 runder)

Veldig positivt

Banken driver i det daglige med oppgaver som er temmelig annerledes enn å arrangere sykkelritt. Men å sponse dette er på ingen måte fremmed for dem.

– Jeg vil si at Arctic Race er det mest positive som har skjedd i Nord-Norge på mange år. Konsernet vårt går inn med mange millioner som sponsor. At vi arrangerer dette rittet for barna er for å bidra til å skape en folkfest. Får vi glade barn, får vi også glade foreldre, kommer det smilende fra Bardal.

Han legger heller ikke skjul på at de har kommersielle interesser av å engasjere seg i et sykkelritt.

– Men så får dette store ringvirkninger for næringslivet i Nord-Norge. Det er tall som viser at det årlig gir åtte millioner i ringvirkninger, påpeker Bardal.

Får god hjelp

Rittstart er 14.30, og målgang forventes å være i god tid før Arctic Race-rytterne ankommer Narvik, etter å ha startet fra Engenes på Andørja. Den første etappen er for øvrig 156.5 kilometer lang.

– Alt av bankpersonale her stiller, vi får hjelp fra fire stykker i kommunikasjonsavdelingen vår i Tromsø. I tillegg skal Arctic Eagles bidra som løypevakter og hjelpe til med opp- og nedrigging, forteller Bardal.

De som kunne tenke seg å sykle, eller melde på sine håpefulle til Mini Arctic Race, må huske på en ting.

– Bruk av hjelm er et absolutt krav, avslutter Bjørn Bardal.

Les også:

Les også

Den perfekte helgen