Slik blir Haitanna 2019

Kommer: YouTube-stjerna Stina Talling (16) kommer til Haitanna.

Kommer: YouTube-stjerna Stina Talling (16) kommer til Haitanna. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag den 24. august arrangeres familiearrangementet til den helt ferske festivalen Haikjeften.

DEL

– Vi har allerede fra begynnelsen av planleggingen av Haikjeften ønsket å lage et arrangement som passer for alle. Vi er veldig takknemlige for at vi sammen med Sparebank1 Nord-Norge har klart å få til dette allerede det første året! Vi er ydmyke og veldig stolte over å samarbeide med Fremovers Barneløp, som nå er flyttet til lørdag 24 august. Som deltaker på løpet får man gratis inngang på Haitanna i følge med én voksen som selvfølgelig også kommer gratis inn! Vi håper at mange melder seg på Fremovers Barneløp, sier initiativtaker Stein Hjertholm i en pressemelding.

– Programmet på Haitanna vil ikke starte før alle ungene er trygt i mål og har kommet seg inn på festivalområdet. Haitanna blir dermed et fint supplement til det flotte barneløpet, avslutter han.

Disse kommer

Til Haitanna kommer blant annet YouTube-stjerna Stina Talling. Siden hun startet med YouTube i 2013 har Stina fått over 13 millioner avspillinger av sine personlige, men humoristiske, videoer. Den siste tiden har hun turnert Norge rundt med VG-lista – det er nemlig Stina som står bak låten «BlimE (Mer enn god nok)!

– Jeg håper jeg kan være med på å inspirere og motivere barn og unge til å være snillere mot hverandre.

– Perfeksjon er kjedelig! Det er når vi tør å være oss selv, perfekt uperfekte, at vi blir mest kreative og spennende. Jeg gleder meg veldig til å spille på Haitanna, sier Talling i pressemeldingen.

Stjerneskuddet Eirik Lyng (15)

På programmet står også stjerneskuddet Eirik Lyng. Da han i 2017 deltok i MGPjr kom han til superfinalen med låten «Her For Deg», og har siden det blitt oppdaget av det anerkjente musikkselskapet Sony Music som spår en lysende fremtid for finnmarkingen. Den 30. august slipper han sin første singel, men sannsynligheten er svært stor for at publikummet får høre både denne låten, og annen musikk som ikke har blitt gitt ut enda, under konserten hans.

Harstadværingen Thea Foler Kulseng (16)

På programmet står også en annen MGPjr deltaker. Thea Foler Kulseng deltok nemlig i den kjente musikkonkurransen to år før Eirik Lyng, og gikk hele veien til topps! Den gang vant hun med låten mange kanskje husker, nemlig «Du Gjør Mæ Så Glad» som har over 1 million avspillinger på Spotify. Siden den gang har Kulseng spilt en rekke mindre og større konserter, blant annet foran 12.000 tilskuere under Glødkonserten i Harstad. 5. Juni slapp hun sin nyeste singel «Nærmere».

«Baby Shark» med Narvik Kulturskole

Om du ikke har gjemt deg under en stein det siste året er sannsynligheten stor for at du har fått med deg sangen/dansen «Baby Shark» som har gått som en farsott på YouTube og i andre sosiale medier den siste tiden. Siden den først ble publisert i 2016 har sangen med en tilhørende dans blitt sett over hele 3 milliarder ganger (ja, du leste riktig)! På familiearrangementet Haitanna vil sangen og dansen bli fremført i regi av Narvik Kulturskole og vi ser frem til å se alle sammen synge og danse med!

«Årets Haitann»

Sammen med Haikjeften har vi en artistkonkurranse gående hvor alle mellom 10 og 18 år kan delta. Vi vet at det finnes mange talentfulle ungdommer både i byen vår og i tettstedene rundt, og Haikjeften har derfor latt en post på programmet under Haitanna stå åpen til en lokal, ukjent artist. Om du enten synger, spiller i band eller produserer egen musikk kan du delta i konkurransen og kanskje vinne hovedpremien – nemlig å stå på scenen foran det som antas å være over 1000 tilskuere.

Har du eller noen du kjenner et talent for musikk? Meld deg på, eller tips vedkommende om å delta! Frist er 11. August kl. 23.59.

En jury bestående av festivalsjef for Haitanna; Oda Olderøy (13), Lotte Birkeland (12), Ann-Kristin Hanssen (Fremover) og Frode Sollie (Vinterfestuka) vil kåre én vinner blant de innsendte bidragene. Vedkommende blir kåret til «Årets Haitann» – en tittel personen kan bære helt til neste år når en ny vinner kåres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken