Vinterfestuka overtar utdelingen av prisen Årets Narviking: – Den fortjener litt mer heder og ære

Juryen møtte nylig Frode Sollie i Vinterfestuka for å diskutere prisutdelingen av Årets Narviking. Fra venstre: Reidar Hansen, Rune Edvardsen, Christian S. Andersen og Frode Sollie.

Juryen møtte nylig Frode Sollie i Vinterfestuka for å diskutere prisutdelingen av Årets Narviking. Fra venstre: Reidar Hansen, Rune Edvardsen, Christian S. Andersen og Frode Sollie. Foto:

Etter 22 år overtar Vinterfestuka prisutdelingen av Årets Narviking.

DEL

Fremover stiftet Årets Narviking i 1996, og har siden gitt prisen til en rekke verdige vinnere som alle på hver sin måte har bidratt til eller skapt optimisme og verdier i Narvik-regionen.

Tidligere har det vært tradisjon at prisen deles ut under næringslivets årlige Opptur-konferanse. Nå er juryen enig med ledelsen i Vinterfestuka om at prisen flyttes til Vinterfestukas åpningsseremoni.

– Vi synes det blir så mange utmerkelser på Opptur at en hederspris til Årets Narviking har druknet litt i glansen. Vi mener den er så utstående at den fortjener litt mer heder og ære, sier ordfører Rune Edvardsen i Narvik kommune til Fremover.

I juryen sitter administrerende direktør Christian S. Andersen fra Fremover, rørlegger og tegner Reidar Hansen og ordfører Rune Edvardsen i Narvik kommune.

– En feiring av oss selv

I jakten på en kandidat har juryen fremhevet at man søker å verdsette ekstraordinær innsats ut over det man vanligvis kan forvente. Denne innsatsen handler ikke nødvendigvis om økonomiske verdier.

– Profilen til Opptur handler mye om næringslivsinteresser, derfor har vi lenge ønsket å løfte ut årets narviking i en annen arena, sier juryleder Christian S. Andersen.

Vinterfestuka-leder Frode Sollie virker positiv til å overta prisutdelingen.

– Det er jo en slags anerkjennelse til vinterfestuka. Og det er jo en pris som settes høyt, sier Sollie.

– Prisen passer fint inn med det Vinterfestuka gjør, som skal skape møteplasser mellom kultur- og næringsliv i regionen. Prisen går jo til noen som gjør en større innsats, og det er jo det samme Vinterfestuka handler om. Det er en feiring av oss selv, og en feiring av dem som gjorde det mulig.

– En verdig setting

Detaljene for utdelingen er ikke endelig bestemt. Nytt av året er at utdelingen vil få et mer høytidelig preg, som alle nå har muligheten til å få med seg.

Prisen blir som vanlig en ordentlig rallarhatt – og diplom og blomster følger selvsagt med.

– Det blir et fint lite nummer under åpningsforestillingen. Vinterfestuka er jo en høytid og seremoni, så det passer fint. Vi har også fått bekreftet at kulturministeren kommer til åpningen.

– Vi synes prisen nå kommer inn i en verdig setting, og blir en litt mer høytidelig seremoni, avslutter ordfører Rune Edvardsen.

I 2018 vant Narvik Slalåmklubb

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags