Her er vinnerne av Årets Nordlending!

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Denne kåringen er et samarbeid mellom Avisa Nordland og Nrk Nordland i Bodø. Avisa Nordlys kårer også sin egen «Årets Nordlending» fra Tromsø.

– Årets nordlending 2017 er Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors, innledet sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen før han viste til juryens begrunnelsen:

«Marcus og Martinus, kvikke tvillinger og like som to dråper vann, tok Norge med storm da de for fem år siden vant Melodi Grand Prix Junior med den selvskrevne låten om seg selv: «To dråper vann». Alle – store og små – ble imponert og sjarmert av 10-åringene fra Nordland".

"I dag er ikke verden helt som før. Men guttene bor fortsatt i hjembygda Trofors der de går i 10. klasse. De har tatt steget fra nasjonal berømmelse til gjennombrudd i Norden og Europa. De har klart den krevende overgangen fra å være norske barnestjerner til å bli internasjonale ungdomsidoler».

Les hele juryens begrunnelse her: Derfor ble duoen Årets Nordlending!

- Helt perfekt

– Tusen hjertelig takk, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Ble veldig overrasket. Vi har vært nominert før, men det er veldig kult at vi vant denne gangen. Vi har vunnet mange forskjellige priser, men denne fra hjemfylket vårt er veldig spesiell, sa tvillingene i sin takketale.

Les også: – De er Norges største popstjerner

– Vi har vunnet Amandaprisen, og vi har vunnet Spellemannprisen. Vi har stått på flere store arenaer i tolv forskjellige land og fått opplevd utrolig mye, men å få denne prisen på slutten av året gjorde det helt perfekt, fortsatte de.

– Når vi er ute og reiser, er det alltid godt å komme tilbake til trygge Trofors. Vi vil gjerne takke fansen. Uten dem ville ikke vi vært her. Vi retter også en stor takk til familien som støtter oss. Tusen, tusen takk, sa de videre.

Marcus og Martinus opptrådte på Parken-festivalen i sommer.

- Men vi husker første gangen vi var i Bodø. Det var helt crazy, men vi liker det og håper å komme tilbake veldig snart, sier de.

Under sendingen hadde seere anledning til å stille superstjernene spørsmål. Blant annet ble det spurt om når duoen skal slippe ny musikk.

- Vi har nylig sluppet et helt nytt album med mange sanger, men plutselig kommer det noe nytt, svarte de.

Artikkeltags