Márkomeannu har fått ny festivalprodusent

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Anne Henriette Hætta Reinås (24) overtar jobben som festivalprodusent til og med neste års festival, i 2018, skriver Màrkomeannu i ei pressemelding.

Anne Henriette Hætta Reinås er oppvokst i markebygdene i Skånland og Evenes, og har mor fra Kautokeino. Hun har nylig avsluttet studier ved Samisk høgskole i Kautokeino og flyttet tilbake til hjembygda, melder Màrkomeannu.

Det siste året har hun også̊ vært aktiv i flere av de store samiske ungdomsorganisasjonene og med samisk kulturliv.

Elsker jobber

– Vi er glade for å ha rekruttert en ny produsent. Reinås er en av mange unge og fremadstormende i vår organisasjon. Hun kjenner festivalen godt og vil videreføre våre grunnverdier. Samtidig skal hun få̊ rom til å sette sitt preg på festivalen, uttaler Márkomeannu i pressemeldingen.

– Jeg har Nå jobbet noen uker i Márkomeannu, og elsker jobben og alle utfordringene den gir. En av Márkomeannus største styrker er den klare samiske profilen, og årets program viser et utklipp av noe av det kreative Sápmi har å by på.

Foto:

– Årets program varierer fra Stjernegammen og sceneprogram, til det store #EANAN-prosjektet, sier Hætta Reinås.

Mange ideer

Programmet til Márkomeannu består av musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, historievandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram, oppsummerer Màrkomeannu.

– Márkomeannu har en helt fantastisk stab som har drevet dette i mange år, og jeg gleder meg å skape festivalmagi sammen med dem igjen i sommer.

– Jeg håper å prege festivalen positivt de neste to festivalene.

– Jeg har noen idéer, men de er foreløpig hemmelige, avslutter Hætta Reinås.

Márkomeannu arrangeres siste helga i juli 27.7–29.7.

Artikkeltags