Gå til sidens hovedinnhold

AUF vil ha Åsunn på Stortinget etter neste valg

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga vedtok AUF i Nordland hvem de mener bør toppe stortingslista for Nordland Arbeiderparti.

I helga hadde AUF i Nordland årsmøte på Fauske. Der ble forslaget til Stortingsliste for Nordland Arbeiderparti enstemmig vedtatt.

– AUF i Nordland mener dette vil være den beste lista partiet kan stille med ved neste stortingsvalg, sier Sander Delp Horn, AUF sin representant i Nominasjonskomiteen ifølge ei pressemelding.

– Vårt forslag er en god blanding mellom erfaring og fornying, distrikt og by, ung og ikke fullt så ung, legger han til.

Bjørnar og Åsunn på topp

Nordland AUF vil ha Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran på topp. Som nummer to er Narviks Åsunn Lyngedal. I pressemeldinga trekkes Skjærans lange erfaring fra lokal- og fylkespolitikken fram som grunnlag for valget, og Lyngedals første periode på Stortinget, der hun i dag sitter i næringskomiteen, og tidligere i transportkomiteen.

– Det er veldig viktig for Nordland å ha en av våre i toppen av Ap. Skjæran har nå en nasjonal stemme og kan sikre landsdelen store gjennomslag. Det må satses på. Vi mener også at Åsunn Lyngedal har gjort en god jobb på Stortinget, og at hun burde fortsette. Vi håper begge disse sier ja til å stå på topp for Nordland AP ved stortingsvalget, sier Horn ifølge pressemeldinga.

To AUF-ere på lista

På tredje- og fjerdeplass har AUF ført opp egne medlemmer. Øystein Mathisen (28) kommer fra Kjerringøy og har lang erfaring fra Bodø bystyre og som leder i Bodø Arbeiderparti. Han har jobbet som rådgiver for partiets stortingsgruppe de siste månedene.

Sandra Tønne (25) fra Træna er utdannet jurist. Hun har erfaring fra kommunestyret på Træna, og fra Nordland fylkesting. De siste månedene har hun fungert som fylkesråd for utdanning i Nordland.

AUF sitt forslag til Stortingsliste for Nordland AP:

  1. Bjørnar Skjæran, Lurøy
  2. Åsunn Lyngedal, Narvik
  3. Øystein Mathisen, Bodø
  4. Sandra Tønne, Træna

Kommentarer til denne saken