Leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, bekrefter overfor Dagbladet at de har kommet frem til en løsning i konflikten. Avtalen sier at pilotene som ble sagt opp under pandemien blir ansatt igjen, og den øvre arbeidstiden blir satt til 60 timer i uken.

SAS påpeker likevel i en pressemelding at de to partene ennå ikke har signert avtalen.

– SAS har enda ikke nådd en enighet med SAS Skandinavias pilotforeninger. Selv om meklingen har gått i riktig retning, har ingen avtale blitt undertegnet mellom de to partene, står det i pressemeldingen.

– Vi er klare

Fungerende lufthavnssjef på Evenes flyplass, Lars Håkon Martnes, hadde akkurat lest nyheten om den meldte enigheten i streiken når Fremover ringer.

– Foreløpig er de tidlige flyavgangene i morgen enda innstilt. På ettermiddagen og hele onsdagen skal det være normal trafikk, slik det ser ut nå.

Det sa han til Fremover før SAS kom med pressemeldingen om at streiken ikke var avblåst likevel.

I dag ble to flyvninger til og fra Evenes kansellert på grunn av pilot-streiken.

– Vi er klare for å ta i mot normal trafikk. Det er kjempeflott at de har kommet til enighet. Og det er flott for de som sitter fast eller ikke har kommet seg på ferie.

Han påpeker at det er altfor tidlig å si hvordan den nå avsluttede SAS-streiken påvirker trafikken på Evenes.

– Vi vet nok mer i morgen.

Fem-årig avtale

Avtalen skal gjelde fram til september 2027, og pilotene kan ikke streike eller reforhandle avtalen på de fem årene.

SAS-pilotene og ledelsen i selskapet har sittet i mekling gjennom helgen og mandagen. Da de møttes mandag morgen var begge parter tydelige på at det haster å få til en avtale.

Pilotstreiken har vart i to uker. SAS har anslått at streiken koster flyselskapet inntil 130 millioner svenske kroner per dag.