Bakke-Jensen: Kristoffersen er riktig mann

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier general Eirik Kristoffersen er rett mann til å lede forsvaret gjennom en periode med store omstillinger.

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier general Eirik Kristoffersen er rett mann til å lede forsvaret gjennom en periode med store omstillinger. Foto:

Av

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen har de rette egenskapene for å lede Forsvaret i årene som kommer.

DEL

– Eirik Kristoffersen har de rette egenskapene for å lede Forsvaret fremover. Forsvaret har fortsatt store omstillinger foran seg. Kristoffersen har gode resultater i Forsvarets spesialstyrker og som sjef for Heimevernet. Og i sin korte tid som sjef for Hæren har han sørget for at oppbyggingen Finnmark Landforsvar nå ligger foran skjema, sier Bakke-Jensen.

Statsminister Erna Solberg (H) stemmer i:

– Vi har en sikkerhetspolitisk situasjon og en teknologisk utvikling som vil stille nye krav til Forsvaret. Kristoffersen har både strategisk innsikt og operativt fokus. Summen av hans evner og erfaringer danner et solid grunnlag for en krevende jobb, sier Solberg.

Statsministeren roser også avtroppende forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som nå går av med pensjon.

– Admiral Haakon Bruun-Hanssen har vært regjeringens viktigste militærfaglige rådgiver, og en sterk og klar stemme i våre sikkerhetspolitiske diskusjoner. Under hans tid som forsvarssjef har vi styrket beredskapen og forsvarsevnen, og han forlater et sterkere Forsvar enn han overtok, sier Solberg.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken