Folk ringer – Balklang synger

Ønskekonsert: Blandakoret Balklang tar turen fra suksess i hjemkommunen til forhåpentligvis fullt trøkk i Narvik Kulturhus lørdag.

Ønskekonsert: Blandakoret Balklang tar turen fra suksess i hjemkommunen til forhåpentligvis fullt trøkk i Narvik Kulturhus lørdag. Foto:

I lag med mange gode tradisjoner gjester også blandakoret Balklang Narvik Kulturhus årlig. Lørdag er det duket for musikk og humor i Teatersalen.

DEL

Det har blitt en tradisjon at Balklang holder konsert i Teatersalen hver januar måned. Denne gang er det forestillingen «Ønskelåten» som står på programmet. Det går i korthet ut på at folk ringer og koret synger.

Fullt trøkk

– Vi begynte vi å jobbe med konseptet utpå våren i fjor, sier Stig Dahl, leder i Balklang.

Han skryter uhemmet av korets dirigent Svein Simonsen.

– Det er fantastisk hva han får til. Hard jobbing kulminerte med to flotte forestillinger i Kjeldebotn og i Ballangen med fullt trøkk.

– Nå håper vi det frister publikum å komme og høre oss i Narvik, det blir gjerne best med fulle benkerader, legger ikke Dahl skjul på.

– Og så må jeg nevne at vi har «lånt inn» Narvik-gutten Robin Pettersen som en av flere solister.   

Slagerparade

Balklangs nyeste produksjon kombinerer igjen sang med humoristiske innslag. Denne gangen møter du koret i den lokale nærradio-redaksjonen, hvor de synger norske låter på oppfordring fra «innringere». I telefonsamtalene får du møte både Gerd fra Bjerkvik, sjømannen fra Skjomen, og mange flere i lystig dialog med radiovertinnen, fru Gabrielsen. Og koret leverer kjente norske slagere fra størrelser som Bremnes, Sivertsen, Hoff og Hellbillies, godt akkompagnert av husbandet bestående av Gry Kaspersen og dirigent Svein Simonsen.

– Ja, også én låt på engelsk; Bodø-bandet 1-2-6 sin nydelige «Graveyard Paradise», tidenes nest beste norske melodi, legger Stig Dahl til.

Artikkeltags