Ballangen skole og generelt Ballangen er den glemte delen av den nye store flotte kommunen. Skolen er den tingen som er desidert dårligst, men vi har jo også elendige veier der kumlokk stikker 30 cm over veien og der det er grusvei er det så store og mye hull at det kan nesten svømme fisk.

Ballangen skole

Skolen detter snart i hop. Vi kan starte med den berømte veggen. Først og fremst er det halvveis arbeid som er gjort, sprekker i betongen og lister som ikke tetter sprekker. Da kommunalsjef informerte om hvorfor dette skulle skje var penger tema, og hvor mye kommunen skulle spare. Nå krever vi svar på hvor mye som er spart på å flytte en vegg 2 meter og slå sammen noen klasser. Vi krever svar.

Maling detter av, veggene ser ikke ut, skolegården ser ut som et krater, toalettforholdene er under enhver kritikk. På toalettene er det ikke varmt vann. Sist vi tok opp skolestandarden i Ballangen fikk vi beskjed om at de hadde sett verre. Hvilken ungdomsskole er verre? Narvik er det ny skole, Kjøpsvik bygges det nytt, Bjerkvik er lagt ned, Ankenes er også dypt preget av den nye skolestrukturen. Nå krever vi svar!

Skolehverdagen

Vi har det egentlig ganske greit men, uten skolebøker, dårlige læringsressurser og ventilasjon i fra byggeår byr jo dette naturlig nok på sine utfordringer. 10. Klasse har ingen fysiske læringsbøker, kun en naturfagsbok tilgjengelig på internett, heldigvis for oss er det ikke eksamen. Lærerne må jobbe hele tiden for å skrive ut papir og hefter med oppgaver for å henge med og det skal enda kuttes mer ned i stillinger osv. Ventilasjonen er ikke god. Om sommeren koker vi bort og om vinteren er det ekstremt kaldt. Luften er tung stort sett hele tiden og mange av elevene klager på tunge dager og hodepine pga dårlig luft.

Vi krever svar fra noen som kan komme med fornuftige svar og ikke slike politikersvar om at de har sett verre og at det er for lite penger, alt handler om prioriteringer.

Ps: håper veiene blir kostet til 17. Mai, og at flagget heises i Ballangen på vår nasjonaldag.