Hjelpekorpset trengte utstyr for å kunne redde liv i vann - da kom banken på besøk

Steinar Tofte, Arne Pettersen og Nina Weisner fra hjelpekorpset, Bankens representanter: Jens Kristian Dybvad og Kjersti D. Simonsen

Steinar Tofte, Arne Pettersen og Nina Weisner fra hjelpekorpset, Bankens representanter: Jens Kristian Dybvad og Kjersti D. Simonsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ofoten Sparebank stilte opp da de fikk et brev om at hjelpekorpset trengte nødvendig utstyr til vannredning.

DEL

I mai 2017 gjennomførte sju medlemmer av Ballangen Røde Kors Hjelpekorps KVANN-kurs. KVANN står for kvalifisert vannredning og baserer seg på søk og redning i og ved vann.

Totalt gjennomførte 16 medlemmer fra Nordland kurset.

Kursledere ble leid inn fra et hjelpekorps på Tjøme som har spesialisert seg på vannredning.

– De er faglig meget dyktige og vi føler oss heldig som fikk til dette, til tross for at kostnaden med å arrangere kurset ble relativt høy, sier Steinar Tofte i Ballangen Røde Kors. 

Trengte utstyr

I etterkant av kurset startet hjelpekorpset opp med å samle inn penger for å skaffe nødvendig utstyr til å gjennomføre oppdrag på en forsvarlig måte.

Ved siden av salg av gaver og hjelpeskrin kom det inn støtte fra frivillige og hjelpekorpset sendte et brev til bedrifter i området.

Ofoten Sparebank ville gjerne støtte hjelpekorpset i Ballangen med 50.000 kroner.

– Vi er utrulig takknemlige, sier Tofte.

– Bankens motto «Vi hjelper til!» må i høy grad sies å være i tråd med støtte til dette prosjektet!

– Nå kan vi kjøpe inn utstyr og snart komme i gang med øvinger før alt vi har lært går i glemmeboken. Denne kunnskapen er ferskvare og må vedlikeholdes med trening.

Koster en del

Tofte opplyser om at pengene skal brukes til å kjøpe inn nødvendig utstyr både for å trene på vannredning og for å kunne delta på aksjoner.

– Utstyret koster en god del og det tar derfor tid å samle inn nok penger. Eksempelvis koster en godkjent hjelm rett i underkant av 2000 kroner, og vi trenger seks!, sier Tofte.

– Vi takker for støtten fra Ofoten Sparebank, og fra alle private aktører som har støttet oss i månedene siden kurset. Snart er vi i mål med første del – det andre målet er betydelig dyrere, men en drøm for fremtiden.

Artikkeltags